10 ani de blogging

Marti, 28 Februarie 2017 | Initiative personale, Pareri personale | 5 comentarii

Chiar dacă a fost o zi lungă, cu ședințe și o grămadă de întâlniri și discuții, n-am cum ca tocmai azi, 28 februarie, de ziua blogului meu, să nu aștern măcar câteva rânduri aici.

În primul rând, vă mulțumesc! Datorită vouă am acum plăcerea de a mă uita în urmă și de a zâmbi când constat că am scris peste 7.000 de articole, făcând totodată și niște lucruri pentru cei din jurul meu, indiferent dacă e vorba de comunitatea băcăuană, de zona de tineret națională sau de alte domenii în care îmi desfășor activitatea cu multă pasiune.

În urmă cu 10 ani, pe 28 februarie 2007, când aveam vârsta de 14 ani, am început o joacă. Rețelele sociale încă nu erau populare, mess-ul era la mare căutare, iar blogurile erau o pasăre destul de rară, mai ales în Bacău. Pagina mea se numea kristofer93.blogspot.com, iar pe ea debitam o grămadă de tâmpenii. Ușor-ușor, prinzând gustul jurnalismului cetățenesc (atunci habar nu aveam de acest concept) și mutându-mă pe Kristofer93.com, am început sa scriu despre treburile publice și evenimentele din Bacău. Evident, abordarea era tipică unui puști de 14-15 ani, dar problemele pe care le ridicam erau reale. Poate că exprimarea nu era la nivelul celei pe care o am astăzi când, în postura de consilier local independent, scriu despre proiectele municipalității, dar spiritul e cam același: ce pot face ca să îmi și placă și automat să le folosească altora? :)

tort kristofer.ro

Activitatea mea de blogger e lungă. Sunt foarte, foarte multe de spus despre acești 10 ani nebuni, timp în care am trecut printr-o groază de ipostaze: de la elevul fotbalist, la bloggerul fotograf, reprezentantul pe județ al elevilor, activistul civic, trancerul înrăit, biciclistul urban și, în cele din urmă, la consilierul local independent. Toate aceste etape au avut o constantă care m-a făcut să perseverez și niciodată să nu capitulez. Știu, sună eroic, dar credeți-mă, fără acest blog și implicit fără voi, cei care mă urmăriți, mă încurajați și mă alimentați cu tot felul de informații/sesizări, astăzi aș fi fost în altă parte și cu siguranță aveam activități și alte idealuri. Mai bune, mai rele, asta nu știu, dar ce-i important e că ceea ce fac astăzi îmi place foarte mult și că blogul mi-a deschis foarte multe uși, iar voi… ochii. Ceea ce este de neprețuit, vorba reclamei.

Astăzi, țin blogul pentru a-mi promova activitatea pe de o parte și pentru a vă povesti ce se mai întâmplă prin țară în administrația publică și în zona de tineret pe de altă parte. Pentru mine, Kristofer.ro nu e doar o carte de vizită, un nickname, un site de prezentare, ci un mediu în care investesc timp pentru a vă livra conținut util. Apropo, mi-ar plăcea să-mi spuneți ce ați vrea să mai vedeți în articolele mele. Sunt foarte deschis sugestiilor voastre.

În următoarea perioadă, blogul va trece printr-un rebranding: temă nouă, conținut suplimentar pentru băcăuani, domeniu nou (căci Kristofer.ro ar trebui să se maturizeze), galerii foto puse mult mai bine în evidență și multe alte surprize pe care le veți vedea în următoarele două săptămâni, adică până la următoarea mea aniversare. Pe 18 martie fac 24 de ani. :)

Încă o dată, vă mulțumesc tuturor!

cristian ghinghes blogging

foto: Gabi Mihai (în perioada când am realizat proiectul Bacău 360)

5 comentarii la “10 ani de blogging”

 1. Sorin 1 Martie 2017 at 07:49 Permalink

  La Multi Ani! Sa ne vedem zilnic pana la urmatoarea aniversare!

 2. Constantins 1 Martie 2017 at 11:28 Permalink

  O sa incep comentariul cu un mare LA MULTI ANI!

  10 ani de blogging activ sunt multi, chiar foarte multi, ce inseamna multe ore de munca, la care nu multi se inhama!

  Eu sunt un blogger de ocazie (nu am timp de mai mult) si am inceput in ianuarie 2011 cu un blog auto (cel mai important blog pentru mine) si apoi cu alte blog-uri, printre care si unul personal.

  Dar nu despre mine este vorba aici, ci de Kristofer, un blogger bacauan foarte cunoscut si foarte activ!

  Pasii imi sunt foarte cunoscuti, de la subdomeniu blogspot.com la domeniu .com si apoi la domeniu.ro!

  Astept cu interes sa vad noul design kristofer.ro si numele noului domeniu!

  Despre ce imi doresc sa citesc pe kristofer.ro…in primul rand despre Bacau si despre ce se intampla in conducerea Bacaului, acolo unde sunteti prezent si ma bucur ca o persoana tanara si pregatita este acolo!

  Citesc in special articolele despre sedintele din Consiliul Local si articolele ce au ca subiect proiectele importante ale Bacaului!

  Si o sa termin comentariul tot cu un mare LA MULTI ANI si viata lunga in blogging!

 3. tipras 1 Martie 2017 at 13:56 Permalink

  La multi ani

 4. Marius 3 Martie 2017 at 19:31 Permalink

  La multi ani si felicitari pentru tot ce faci aici!

 5. gelu 1 Septembrie 2017 at 22:08 Permalink

  Imi placi, dar nu vad nimic prea serios. Iti aperi pe sub cuvinte relatiile apropiate si dai tare in aripa aparent opusa din politica. Jocul asta il faceau si cei de la PUR SI SIMPLU. Pe atunci Hrebenciuc isi autofinanta criticile din ziar! O comedie de nota 10. Sper sa nu faci aceeasi greseala… Oricum speram ca vei lua si partea artistilor independenti si a bacauanilor anonimi. Vad insa ca scrii doar despre vedetele sistemului pe care cica incerci sa il schimbi! Oricum, de fatada e binisor si asa. Poate de asta nici un bacauan nu se intrevede a avea un viitor pe aici…


Lasa un comentariu