Doar 13 controale din județul Bacău ale Curții de Conturi au plecat către Parchet în ultimii 12 ani

Vineri, 25 Noiembrie 2016 | Bacau, stiri | 2 comentarii

Nu știu dacă vouă vi se par multe sau puține, însă părerea mea despre această cifră cred că e destul de clară de vreme ce am pus acel “doar” în titlul articolului.

Concret, este vorba de 13 dosare (dintre care doar 5 soluționate) înaintate de Curtea de Conturi (în special de Camera de Conturi a județului Bacău) către parchetele competente pentru efectuarea urmăririi penale în ceea ce privește prejudiciile constatate în perioada (atenție!) 2005 – iulie 2016 în județul Bacău.

Așadar, în urma a aproape 12 ani de controale tematice sau anuale la autoritățile și instituțiile publice, Camera de Conturi a județului Bacău a “reușit” să descopere doar 13 spețe demne de dosare penale. Niciuna dintre ele nu apare în tabelul național cu prejudicii mai mari de 500.000 de euro, lucru care nu poate însemna decât că în județul nostru drag s-a furat tare puțin în ultimii 10-12 ani, nu? :)

În tabelul de mai jos aveți toate cele 13 dosare cu presupuse fapte penale ce provin de la instituții precum fosta Gardă Financiară Bacău, comunele Scorțeni, Gioseni, Ștefan cel Mare, Corbasca, Prăjești, Sănduleni, Gura Văii, Berzunți (Școala gimnazială Alexandru cel Bun), Negri, Racova, orașul Slănic Moldova și SC Sport Club SA Bacău.

A se observa că societatea publică din urmă, SC Sport Club SA Bacău, a fost controlată de Camera de Conturi a județului Iași în iulie 2015, inspectorii de la Iași înaintând în noiembrie 2015 către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău un dosar pentru deturnare de fonduri, cu un prejudiciu estimat de aproximativ 300.000 lei.

PDF-ul îl puteți descărca de aici. Îl voi actualiza pe măsură ce Camera de Conturi a județului Bacău devine mai activă. Datele sunt extrase din documentele făcute publice recent de Curtea de Conturi a României.

camera-conturi-judetul-bacau

foto: Google Maps

2 comentarii la “Doar 13 controale din județul Bacău ale Curții de Conturi au plecat către Parchet în ultimii 12 ani”

  1. coco 25 Noiembrie 2016 at 17:04 Permalink

    toti sunt mana in mana: de la primari, politisti si pana la institutii de control cica independente

  2. Marinel 26 Noiembrie 2016 at 13:42 Permalink

    acea Camera de Conturi a jud. Bacău care s-a implicat direct în campania lui Cosmin Necula? Oare de ce? Să aibă oare cumva legătură cu fratele unui afacerist prieten la cataramă cu domnul actual primar? 😀 😀


Lasa un comentariu