160 de milioane de lei, gaură la bugetul local. Ne apropiem de faliment?

Joi, 26 Septembrie 2019 | Bacau | Comenteaza

În timp ce alții sunt ocupați cu inaugurarea de statui și concerte de pian cu onorarii de 10.000 de euro din banii băcăuanilor, la ședința de astăzi a Consiliului Local al municipiului Bacău eu am adus în discuție situața financiară a orașului, plecând de la următoarea întrebare: acest document trimis la Guvern a fost realizat la mișto de primarul Cosmin Necula sau noi chiar suntem aproape de un faliment?

Conform acestei note, gaura din bugetul local ar fi de, țineți-vă bine, circa 160 de milioane de lei, bani pe care admimistrația Necula îi cere de la nivel central ca să treacă cu bine următoarele luni, deci iarna.

În timpul acesta, de la bugetul local sunt decontate asocieri directe (festivaluri, concerte, chermeze ale unor asociații) de milioane de lei, datornicii sunt iertați prin amnistii fiscale de creanțe care pot ajunge chiar și la un milion de lei (vezi Eco Sud), iar primarul plătește Societății de Servicii Publice Municipale lucrări supraevaluate (o spune chiar raportul Curții de Conturi pe care pesediștii nu vor să îl discutăm în plen) pe bandă rulantă.

P.S.: cel mai mult mă amuză că primăria cere 8 milioane de lei de la Guvern pentru a achita datoria pe care o are tot la Guvern ca urmare a rezilierii contractului de finanțare europeană pentru Insula de Agrement după ce actuala administrație nu a fost capabilă să finalizeze și să facă proiectul funcțional în perioada iulie 2016-decembrie 2018.

P.S. 2: adresa o am de la surse din MDRAP, cumva uluite de această sumă de bani avansată de municipalitatea băcăuană. Dacă suma e reală, falimentul bate la ușa. Dacă este exagerată, primarul Necula pregătește un fel de scenetă prin care să dea vina pe Guvern pentru nereușitele sale administrative.

adresa primaria bacau guvern 160 milioane

Lasa un comentariu