Aveți 18 ani? E timpul să candidați pentru postul de elev în Consiliul de Administrație al liceului vostru!

Marti, 10 Septembrie 2019 | Tineret | Comenteaza

Apel către toți elevii băcăuani (și numai) care au împlinit 18 ani și care vor să pună umărul la un act educațional mai corect, mai bine finanțat, de calitate: candidați pentru funcția de reprezentant al elevilor în Consiliul de Administație al liceului vostru!

Toate deciziile care contează într-o unitate de învățământ se iau în Consiliul de Administrație: bugetul școlii, lista de achiziții, bursele școlare, planul de investiții, regulamentul intern, materiile opționale, orarul, administrarea bazei materiale și chiar poate propune eliberarea din funcție a directorului etc.

Astăzi și mâine se depun candidaturile (la comisia alcătuită din reprezentanții Consiliului Elevilor), iar săptămâna viitoare au loc campania electorală și alegerile.

Vă încurajez să candidați și să vă implicați! Nu de alta, dar ca reprezentant al Consiliului Local în diferite CA-uri ale unităților de învățământ din Bacău, am dat peste elevi nu doar fricoși, ci chiar obedienți față de conducerea unității de învățământ. Un astfel de elev vreți să vă reprezinte în organul care conduce școala sau vreți să aveți garanția că problemele voastre ajung la masa unde se iau deciziile?

Ține de voi, candidați pentru Consiliul de Administrație al liceului vostru!

P.S.: valabil și pentru liceele tehnologice (s-a modificat Legea Educației)

P.S. 2: în special pentru unitățile de învățământ din mun. Bacău, voi monitoriza cu mare atenție aceste alegeri.

alegeri elevi ca

Lasa un comentariu