2 ani de la alegerile locale din 2016. Mergem mai departe!

Marti, 5 Iunie 2018 | Initiative personale | 9 comentarii

2 ani se fac astăzi de când 7.311 băcăuani (și nu numai, căci pe parcurs s-au alăturat și alții prin diverse alte forme de susținere) mi-au acordat încrederea lor pentru a-i reprezenta ca independent în Consiliul Local al municipiului Bacău.

Un rezultat care m-a responsabilizat enorm și care în continuare mă obligă să depun toate eforturile pentru a pune Bacăul, orașul în care am crescut și pentru care mă implic încă de la 14 ani ca blogger și activist civic, pe direcția potrivită. Aș fi vorbit despre restartare, revigorare, schimbare, spuneți-i cum vreți, însă până acolo mai este mult și bine. Nepriceperea ultimelor două administrații locale în a-i face pe băcăuani să rămână în orașul lor natal și pe investitori de a veni aici este evidentă, iar efectele se văd pe zi ce trece.

Multe voci afirmă că sunt prea tânăr, că n-am partid în spate și că, fiind unul dintre cei 23 de consilieri locali, nu am prea multe șanse de a lăsa ceva în urmă pentru oraș. Totuși, am demonstrat că pot fi o voce și mai ales că am capacitatea ca ideile pe care le am (tineret, mobilitate urbană, educație, bună guvernare) să le transpun în proiecte pe care majoritatea politică să le accepte pentru că nu are încotro. Susținerea publică, a voastră, este cheia!

Atâta vreme cât vă am pe voi alături de mine, mă susțineți când e nevoie, mă criticați direct atunci când credeți că greșesc, răspundeți când vă cer părerea și participați la viața civică sub orice formă, vom putea să mutăm munții din loc și să facem din Bacău un oraș cu o înaltă calitate a vieții. Eu, unul, asta îmi propun, indiferent de rezistența actualului sistem politic local ocupat, pare-mi-se, cu fel de fel de interese private ori de grup și prea puțin de viața cetății. Dar pentru asta voi lăsa organele abilitate pe care le-am tot sesizat să facă lumină.

Voi publica raportul de activitate pentru acești doi ani pe 23 iunie, când marchez jumătatea mandatului de consilier local independent. Până atunci, vreau să aud de la voi ce credeți pot face mai bine și ce eforturi să depun pe lângă cele de până acum pentru dezvoltarea Bacăului în orice privință, în orice domeniu.

Vă mulțumesc pentru șansă!

ghinghes vot bacau 2016

9 comentarii la “2 ani de la alegerile locale din 2016. Mergem mai departe!”

 1. Codrin 5 Iunie 2018 at 23:55 Permalink

  Mergem mai departe=candidezi in 20-20? 😀

 2. Alex 6 Iunie 2018 at 15:13 Permalink

  Termina Masteratul pana atunci.
  Pregateste-te sa te “bubuie” din toate partile.
  Esti cel mai incomod candidat la postul de Primar, pentru restul.
  Dar sa nu uiti ca ne ai pe NOI alaturi, cei care vrem “să facem din Bacău un oraș cu o înaltă calitate a vieții” – citand un clasic in viata.
  Vei fi obligat sa faci anumite concesii, pentru a primi voturi de sustinere in Consiliul Local.
  Continua sa comunici cu NOI si fii la fel de deschis.

 3. Kros 8 Iunie 2018 at 09:32 Permalink

  Foarte bine ca vreti sa candidati.Este important sa ramaneti independent fata de actualele partide.Era important sa capatati si o experienta administrative intr-un oras mai mic.Sant de parere ca experienta este foarte importanta.Cand nu conduci nimic si intri direct in focusul administrarii la nivel inalt ,va exista pericolul de a pati exact ce pateste si actualul primar.

 4. marsupiu 12 Iunie 2018 at 08:57 Permalink

  abia astept sa candidati, desi sunt sigur ca esecul nu va va face sa trageti concluziile necesare, anume ca nu va pricepeti decat la dat din gura contra

  • Kristofer 12 Iunie 2018 at 09:17 Permalink

   Sunt sigur că se pricep la toate cei care conduc astăzi Bacăul, se vede asta cu ochiul liber.

   • marsupiu 13 Iunie 2018 at 08:38 Permalink

    Quod erat demonstrandum

 5. G. 13 Iunie 2018 at 02:45 Permalink

  Felicitari pentru ceea ce ai facut pana acum pentru Bacau si mult succes iti doresc pe mai departe. Am incredere ca poti lupta in continuare pentru obiectivele fixate pentru acest oras.


Lasa un comentariu