3 sfaturi mari și late pentru bloggerii noi

Joi, 5 Iulie 2012 | internet, Pareri personale | 3 comentarii

Am peste 5 ani de blogging în spate și mi-am reinventat locul în care scriu zilnic de mai multe ori. De ce? Pentru că nu eram destul de informat la început, astfel încât să evit fenomenul lovirii cu capul a pragului de sus. Am câteva sfaturi pentru bloggerii care se află la început de drum.

  1. Gândiți o strategie de branding încă de la început. Asta înseamnă domeniu original și cât mai ușor de reținut de cititori, siglă, slogan, culori, etc. Nu faceți ca mine: kristofer93.blogspot.com ->; kristofer93.com ->; kristofer.ro.
  2. Nu folosiți teme crack-uite! Toate, dar absolut toate temele care trebuie cumpărate și pe care le găsiți gratis pe internet conțin script-uri care vă alimentează serverul, în timp, cu viruși. Am pățit-o de două ori. Cumpărați temele sau folosiți teme freeware!
  3. Creați o comunitate în jurul blogurilor pe care le dețineți. Creați-vă o pagină de Facebook, organizați concursuri, faceți orice pentru a vă aduna cititorii fideli.

Evident, totul ar trebui să înceapă cu găsiți o nișă, scrieți constant și nu faceți greșeli gramaticale.

3 comentarii la “3 sfaturi mari și late pentru bloggerii noi”

  1. 1altcineva 5 Iulie 2012 at 13:30 Permalink

    Foarte bună inițiativa pe care o ai, dar există și bloggeri care nu așteaptă să fie descoperiți, care scriu doar de dragul de a scrie și de a citi peste câteva zile/săptămâni/luni/ani și a marca o evoluție. Și eu am un blog public, dar nu caut cititori doar de dragul de a avea. Cred că îmi sunt de ajuns colegii, prietenii, rudele, deși sunt cu toții bineveniți să citească pentru că dorința mea este de a-mi arăta mie cine sunt de fapt.

  2. Tiberiu Manole 5 Iulie 2012 at 22:50 Permalink

    O intrebare..stii pe cineva care face sigle? Ca eu am nevoie pentru blog. Multumesc.


Lasa un comentariu