3 workshopuri au deschis vineri TEDx Bacău

Luni, 11 Noiembrie 2013 | Bacau, foto | Comenteaza

Chiar dacă a fost prima conferință TEDx Bacău, organizatorii, adică Asociația pentru Dezvoltare Activă & voluntarii, nu ne-am rezumat doar la un main event cu 10 speakeri, ci am făcut lucrurile mai interesante adăugând în program și o sesiune de workshopuri. Trei la număr, acestea s-au ținut între orele 10:00 și 13:00, la Biblioteca Universității “Vasile Alecsandri”.

Să le luăm pe rând:

  • Arta cafelei by Bliss Coffee;
  • AUTOeducare, AUTOorganizare, AUTOmotivare prin JOC by Pentalog Institute;
  • ITIL – Cum sa devii manager IT by SCC Services România.

workshopuri TEDx Bacau 2013 (9)

1. Arta cafelei
În primul rând, mirosea a cafea prăjită în toată Biblioteca! Susținut de Irinel Timaru de la Bliss Coffee, singurul cafegiu din Bacău, atelierul i-a ajutat pe cei prezenți să știe ce este cafeaua, care e istoria ei, cum se prepară, ce tipuri de cafea există, etc. Pe de altă parte, workshopul a demontat sau a argumentat unele mituri despre cafea. Spre exemplu, cafeaua se bea numai cu lapte? Evident că nu.

2. AUTOeducare, AUTOorganizare, AUTOmotivare prin JOC
A fost cel mai interactiv workshop din program. Cornel Fătulescu, CTO (chief technology officer) și manager al departamentului de consultanță la Pentalog Institute, le-a vorbit tinerilor prezenți despre joacă, despre cât de serioși sunt copiii când se joacă și le-a explicat acestora de ce adulții nu mai văd joaca drept o activitate absolut necesară în dezvoltarea lor. Au urmat apoi câteva jocuri ce urmăresc soluționarea diferitelor tipuri de probleme și colaborarea în cadrul unei echipe. S-a râs mult, a fost fain.

3. ITIL – Cum sa devii manager IT
Aici a fost vorba de bani și carieră. E un job bănos, dar care necesită nu neapărat experiență, ci mai degrabă anumite cunoștințe și deprinderi care au fost detaliate și explicate de reprezentanții SCC Services România. Mulți elevi băcăuani pasionați de IT&C au participat la acest atelier.

Lasa un comentariu