6 antreprenori din județul Bacău au intrat în finala competiției Fabricat în Țara lui Andrei

Joi, 2 Mai 2013 | Bacau, stiri | 2 comentarii

Dintre cei 512 aplicanți înscriși în competiția Fabricat în Țara lui Andrei, numai 20 au fost selectați de juriu (compus din experții Fundației NESsT și reprezentanți Petrom) pentru etapa finală. Șase din cei 20 antreprenori intrați în finală sunt din județul Bacău.

Au fost alese, spun organizatorii concursului, ideile cu cel mai mare potențial de a răspunde unor probleme sociale și cae pot deveni afaceri funcționale.

comanesti judetul bacau

Pentru a-și transforma ideile în planuri de afaceri, finaliștii vor avea parte în următoarea perioadă de pregătire și consultanță din partea Fundației NESsT, o organizație de renume la nivel mondial în domeniul antreprenoriatului social. Aceștia vor primi sprijin financiar în limita a 1 500 de euro pentru a realiza cercetări locale.

Cine sunt cei șase antreprenori sociali băcăuani din finala competiției Fabricat în Țara lui Andrei?

  • Zedupan SRL (Zemeș) – panificație;
  • Performant Serv Grup (Zemeș) – păstrăvărie;
  • Asociația Habitat for Humanity (Comănești, Moinești, Zemeș) – materiale de construcție;
  • Colceru Constantin Irinel (Moinești) – servicii persoane dezavantajate;
  • Ghencea Daniela (Zemeș, Comănești, Moinești) – prelucrare lână arbuști;
  • Ursu George (Comănești) – dulcețuri și jucării bio.

moinesti judetul bacau

Astfel, Bacău este județul cu cele mai multe idei de antreprenoriat social finaliste, secundat de Dâmbovița, cu trei idei finaliste.

La finalul anului, undeva în luna noiembrie, juriul va analiza planurile de afaceri ale celor 20 de finaliști și va alege 1o câștigători, care vor primi o finanțare nerambursabilă pentru inițierea afacerii, plus consultanță din partea experților Fabricat în Țara lui Andrei, timp de un an, în management financiar, legislație, marketing și distribuție.

Să sperăm că printre cei 10 câștigători se vor regăsi cât mai mulți antreprenori băcăuani. Nu vor avea numai ei de câștigat, ci și comunitățile locale unde aceștia vor aplica proiectele, căci vorbim despre antreprenoriat social.

2 comentarii la “6 antreprenori din județul Bacău au intrat în finala competiției Fabricat în Țara lui Andrei”

  1. Corina 4 Mai 2013 at 14:00 Permalink

    Dragă Cristian Ghinghes, ai făcut cunoștință cu vreunul dintre antreprenorii băcăuani? Ai vrea să îi întâlnești și să discuți despre problemele comunității și soluțiile lor?


Lasa un comentariu