9 la 1, asta e proporția funcționare-investiții la nivelul bugetului local de anul trecut

Miercuri, 3 Iunie 2020 | Bacau | Comenteaza

89% cheltuieli de funcționare vs. 11% pentru investiții – aceasta este proporția dintre activitățile uzuale și cele de dezvoltare a orașului, scoasă în evidență de execuția bugetară a anului 2019 la nivelul Primăriei Bacău, situație prezentată în cadrul ședinței Consiliului Local de săptămâna trecută.

Doar 31,5 milioane din cele 311 cheltuite anul trecut au reprezentat investiții publice, cheltuieli de dezvoltare menite să aducă plus valoare în oraș. Este o sumă remarcabil de mică dedicată investițiilor după 4 ani de mandat al actualui primar. Nici la capitolul fonduri europene nu a excelat primăria anul trecut, doar 1,52% din veniturile de la bugetul din 2019 fiind bani de la Uniunea Europeană, adică undeva la 1 milion de euro.

La capitolul venituri, încasările s-au situat, la finele anului trecut, la 287 milioane lei, asta în timp ce previziunile inițiale (la începutul anului 2019) au fost de 310 milioane, iar cele de final de an la 369 milioane lei.

Pe această cale, am reamintit în plenul consiliului angajamentul pe care și l-au luat în urmă cu doi ani și pe care încă nu l-au onorat primarul Necula și administratorul public Chrindruș în ceea ce privește publicarea execuției bugetare în timp real, cu actualizări măcar lunare despre stadiul lucrărilor la proiectele de investiții publice, lucrări de interes local.

macheta 89 vs 11

Lasa un comentariu