9 Mai fara drapel

Joi, 12 Mai 2011 | Pareri personale | 4 comentarii

O intrebare de bun simt, pusa de un simplu roman care isi iubeste tara, care nu o vorbeste din rau si care nu s-ar urca in primul tren ca sa o stearga de aici: de ce arboram drapelul de Ziua Veteranilor de Razboi (o porcarie, de altfel), iar de 9 Mai stam cu mainile in san?

Pentru noi, semnificatia zilei de 9 Mai nu consta numai in Ziua Europei, ci si in Ziua Independentei. De fapt, cred ca acesta ar trebui sa fie evenimentul pe care ar trebui sa il spuna tinerii, intrebati fiind pe strada ce se intampla pe 9 mai.

Sa va amintesc ce desfasurare de forte este, spre exemplu, pe 4 iulie in America? Sa va amintesc ca americanii isi pun atunci steagul si la buda?

4 comentarii la “9 Mai fara drapel”

  1. parazitul 12 Mai 2011 at 12:43 Permalink

    vrei prea mult de la aceasta tara unde nu prea se mai tine cont de multe lucruri

  2. Alex G. 12 Mai 2011 at 22:09 Permalink

    Nu spune ca Ziua Veteranilor este o porcarie. Cand zici asta ii jignesti pe toti cei care au intrat in razboi ca sa nu ne-o traga imperiile. Pun pariu ca si bunicul tau e veteran… Chiar n-ai respect pentru ei? Pentru cat au suferit?

  3. lalal 13 Mai 2011 at 00:00 Permalink

    Vad ca nimeni nu a precizat de fapt ca pe 9 Mai se sarbatoreste sfarsitul celui de-al 2-lea Razboi Mondial, cand Germania a semnat actul de capitulare neconditionata, act semnat la cartierul general sovietic de la Berlin. Totodata de 9 Mai sarbatorim si Ziua Europei.


Lasa un comentariu