A-ți păsa de ceilalți a devenit un moft?

Joi, 5 Septembrie 2013 | Pareri personale | Comenteaza

Uneori mă întreb cât de dură și animalică a devenit societatea, țara în care trăim. Fiecare trage pentru el, în timp ce foarte puțini oameni realizează că ne-ar fi mult mai bine dacă am acționa și am colabora unul cu celălalt.

Cei care fac asta sunt organizați și adesea sunt catalogați drept simpatizanți ai practicilor oculte, masonice. De fapt și de drept, ei sunt cei normali.

Ce, nu vi se pare normal să vă gândiți și la ceilalți atunci când aruncați gunoiul pe jos, când lăsați mizerie de nedescris la toaleta publică, când vă poluați fonic vecinii sau atunci când parcați ca nesimțiții, astfel încât să-i încurcați pe ceilalți, care la rândul lor au treburi de rezolvat, familie și copii acasă?

Multora dintre voi, chiar tineri fiind, ceea ce spun eu vi se pare înapoiat și plictisitor, știu. Dar gândiți-vă că și voi aveți de suferit la rândul vostru. Gândiți-vă că ceea vă necăjește și nu vă place în această țară se întâmplă și din cauza voastră, care aveți creierul blocat pe mizerabilul mod “după mine, potopul”. Înainte de a face ceva, eu mereu mă gândesc dacă și ce repercusiuni are acțiunea mea asupra celor din jurul meu.

Astăzi, în același loc despre care am scris anul trecut de Bobotează, o doamnă destul de dichisită a parcat aici și a blocat accesul la vreo 25 de garaje. Și nu e prima oară, deci știa ce face. N-am avut de ales, am așteptat-o jumătate de oră. Eu aveam timp, dar un alt vecin era disperat să ajungă la serviciu. Știți ce mi-a spus doamna, afișând totodată un larg zâmbet? Că nu știa că acolo erau garaje și că se grăbea. Repet, au pățit-o alți vecini, în același loc, cu aceeași doamnă.

I-am turuit multe fraze despre ce înseamnă a fi cetățean și a trăi într-o comunitate. Nu știu dacă i-a rămas ceva în cap, dar știu sigur că a auzit și că subconștientul ei va rumega ce i-am transmis. Cred că asta ar trebui să facem toți cei cărora nu ne este indiferent ce lăsăm în urma noastră.

În ceea ce îi privește pe indiferenții, nesimțiții de profesie… Ok, să admitem faptul că nu vreți colaborare sau că nici măcar nu aveți idee de lucrurile bune ce ar putea rezulta în urma unui minim simț civic. Trist. Fiți pentru voi, dar măcar nu-i încurcați pe ceilalți! :)

Searching-for-IDentity-ID-Fest-2012-26-e1342896090483

Lasa un comentariu