ADA pune Bacăul pe harta evenimentelor Yuri’s Night

Sambata, 9 Aprilie 2016 | Bacau | Comenteaza

În fiecare an, seara zilei de 12 aprilie este dedicată unui eveniment internațional care începând de anul acesta își face intrarea și în Bacău: Yuri’s Night aka World Space Party!

Grație Asociației pentru Dezvoltare Activă (ADA), Bacăul apare în premieră pe harta mondială a sutelor de manifestări care își propun să marcheze prima lansare a unui om în spațiu, Yuri Gagarin. Luni se fac fix 55 de ani de la acest eveniment atât de important pentru omenire și chiar mă bucur că avem unde să îl marcăm la noi în oraș.

Și-acum mult așteptatele detalii organizatorice. “Noaptea lu’ Yuri” se ține la Manhattan Pub & Pizza, unde începând cu ora 18:00 veți putea găsi prezentări despre Univers și călătoriile omului în spațiu, concursuri interactive de cultură generală, dar și un film cu aceeași temă a spațiului.

Concursul de creație cuprinde trei secțiuni: eseu, arte plastice și machete, fiind destinat elevilor din clasele V-XII. Tema generală a concursului este Universul, secțiunea de eseu având o temă la alegere din cele trei propuse (Astronomie și mitologie, Omul în spațiu sau Noile descoperiri în spațiu).

Mai multe detalii despre eveniment puteți solicita fie la adresa de e-mail yurisnight.bacau@gmail.com, fie pe Facebook, pe pagina evenimentului. Consumația (de la bar) va fi suportată de fiecare participant în parte. Prin participarea la eveniment, fiecare participant își asuma o consumație minimă de 5 lei. Ne vedem acolo!

yuri s night bacau 2016

Lasa un comentariu