Pe Adevărul, despre internshipuri și ce se ascunde în spatele lor

Pentru că este o problemă despre care nu se scrie, ieri am vorbit pe Adevărul.ro despre internshipuri (stagii de practică). Ele, în sine, nu sunt o problemă, însă modul în care sunt percepute și aplicate de majoritatea angajatorilor sau instituțiilor care oferă astfel de „oportunități” lasă de dorit pentru studenți.

Un internship (stagiu de practică) urmăreşte sau ar trebui să urmărească pregătirea la locul de muncă a studenţilor sau a absolvenţilor. Chiar dacă studenţii din România au la dispoziţie astfel de oportunităţi, multe dintre stagii sunt fie de formă, pentru adeverinţă, fie strict în interesul celui care organizează stagiul de practică, acesta neoferind un real schimb de experienţă de pe urma căruia studentul să înveţe ceva.

Continuarea: adev.ro/n6e9aw

2 thoughts on “Pe Adevărul, despre internshipuri și ce se ascunde în spatele lor

  1. Exista o lege a stagiului de practica, in Romania – http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_335_2013_efectuare_stagiu_absolventii_invatamant_superior.php
    Desigur mai este pina cand va deveni o lege de tip occidental. Dar cum Roma nu a fost construit intr-o singura zi va trebui sa mai avem rabdare.
    @Madalin Blidaru: care e diferenta intre cele doua?
    @Kristofer: de ce nu ai optiunea ca dupa ce postez un comentariu sa primesc un e-mail daca cineva mi-a dat reply? Iti este frica ca vei avea trafic prea mare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *