Afacere cu câini pregătită între etajele primăriei

Luni, 12 Septembrie 2022 | Bacau | 1 comentariu

În timp ce nouă ne este frică atunci când vedem haite de câini comunitari pe străzile Bacăului, alții freacă din palme și încep să calculeze. 700 de lei (fără TVA) ar urma să coste capturarea fiecărui câine fără stăpân prins pe străzile orașului nostru dacă afacerea gândită între etajele primăriei va prinde contur!

De ce sunt foarte mulți câini astăzi pe străzile Bacăului, mult mai mulți față de perioada în care aveam atribuții și gestionam acest domeniu? Simplu: pentru că Serviciul gestionare câini fără stăpân din cadrul primăriei este subfinanțat și fără dotările necesare.

De exemplu, autovehiculul Dacia (04 PBC) a fost luat de la adăpost și transferat la compartimentul de inspecție zonală, astfel încât intervențiile după programul de lucru nu mai sunt posibile. De asemenea, nu există personal angajat pentru asigurarea permanenței astfel încât în weekend este nevoie ca îngrijitorii să facă ore suplimentare în schimbul cărora primesc zile libere.

Cui folosește starea asta? Exact acelor băieți deștepți care coc o afacere la cheie prin care o firmă deghizată într-o asociație din alt județ, venită pe filieră politic-mișcător-populară, urmează să înhațe un contract de colectare a câinilor fără stăpâni la prețul de 700 ron+TVA pentru fiecare patruped dacă demersurile deja începute în primărie vor fi duse la capăt. Având în vedere că media anuală este de 1.000 de câini, faceți un calcul cât iese. Oare nu mai bine alocăm 10% din acești bani pentru dotarea și întreținerea serviciului propriu?

Atrag atenția că privatizarea serviciului de gestionare a câinilor comunitari ar fi nu doar un tun local din bani publici, ci și startul caninocidului pe care unii îl visează de ani buni: ar urma să fie uciși peste 2.000 de maidanezi ce se află astăzi în adăpost, iar aceeași soartă o vor avea și cei abia strânși de pe străzi după trecerea celor 14 zile lucrătoare dedicate revendicării sau adopției.

Să le fie rușine celor care vor să facă din problema maidanezilor o afacere și care, pentru asta, sabotează continuu serviciul propriu al primăriei prin subfinanțare și proastă dotare, făcând astfel posibilă situația alarmantă de pe străzile Bacăului.

afacere caini bacau

1 comentariu la “Afacere cu câini pregătită între etajele primăriei”

  1. Kross 16 Septembrie 2022 at 09:10 Permalink

    Afacerea cu javre este veche in Bacau. Din pacate nu mai poti face deosebirea intre caini si javre,noroc ca cei din urma sunt la putere.


Lasa un comentariu