Hai afară la zăpadă! Amenzi pentru cei care nu își deszăpezesc trotuarele

Hai afară la zăpadă! Iarna începe să îşi intre în drepturi, aşa că ţin să vă amintesc că, pentru protejarea pietonilor, toţi proprietarii şi chiriaşii trebuie să aibă grijă să cureţe zăpada şi gheaţa de pe trotuarul din faţa magazinului, blocului, casei etc, precum şi ţurţurii de la streşini.

Având în vedere că în ultimii ani zeci de băcăuani au ajuns în perioada iernii la spital cu tot felul de fracturi, entorse, luxaţii şi chiar traumatisme cerebrale din cauza gheţii de pe străzi şi trotuare, suntem obligați să protejăm cetăţenii, demarând acţiuni în colaborare cu Poliţia Locală pentru a sancţiona nerespectarea acestor obligaţii, conform HCL 223/2001, art. 2, lit. e.

Persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure și să păstreze curățenie în jurul incintelor, a străzilor și trotuarelor din jurul incintelor, să curețe zăpada de pe trotuare, să îndepărteze gheața și țurturii de la streșini, pentru asigurarea circulației normale a pietonilor.

Pentru nerespectarea acestor obligații, amenda minimă este de 600 de lei și poate ajunge la 1.200 de lei și vă garantez că Poliția Locală, față de alte perioade și mandate, are acum mână liberă în acordarea de sancțiuni celor care le merită. Am vorbit serios când am spus că orașul are nevoie și de ordine și disciplină, nu doar de proiecte și servicii publice de calitate.

Primăria intervine la acest moment pe străzi și pe porțiunile publice ale trotuarelor cu autospeciale de deszăpezire – atât cu cel proprii, cât și cele contractate pe fiecare lot în parte, în toate zonele oraşului. De asemenea, zeci de angajați ai Direcției de Salubrizare Agrement Parcuri încearcă să mențină aleile și căile de acces cât mai curate.

Dacă vrem ca orașul să fie sigur și curat pentru toţi cetăţenii, trebuie să fim conștienți că responsabilitatea bunei gospodăriri revine, în parte, fiecăruia dintre noi!

One thought on “Hai afară la zăpadă! Amenzi pentru cei care nu își deszăpezesc trotuarele

  1. Avem voie sa iesim sa curatam trotuarele?Nu ne trebuie masca si declaratie?Glumeam.Ati vazut ,sper,ca in Bacau USR a scazut in doua luni foarte mult? Stiti motivul? Nu ati facut nimic in plus fata de Necula.Practic este aceiasi mizerie.Eu nu inteleg.De ce va bagati daca nu cunoasteti o picatura de administratie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *