Ajunul Baronului – cadouri naționale pentru voturi locale la congresul PSD

Luni, 24 Iunie 2019 | Pareri personale, Politica | Comenteaza

Când elevii ajung să dea lecții unui minister care, în loc să se ocupe de administrație publică în interesul cetățeanului, devine unealta baronilor care ar face, după cum se vede, o mulțime de lucruri doar pentru a nu acorda elevilor drepturile care li se cuvin, știi sigur că sistemul e profund acaparat și că trebuie reașezat cel puțin politic dacă nu cumva și structural.

Mâine, cel mai probabil baronii vor triumfa. Așa cum au făcut-o și până acum.

Vor primi prin ordonanță de urgență atât noul Cod administrativ, cât și scoaterea transportului județean din sfera serviciilor publice (care are ca efect lăsarea elevilor fără navetă și reduceri la transport). Ambele, neconstituționale și extrem de problematice pentru felul în care se va face în continuare administrație publică în România.

Uite așa, PSD, sub “comanda” Vioricăi Dăncilă, iese cu statementul care de fapt i-a consacrat în acești 30 de ani: mai presus de nevoile sociale sunt baronii pe care trebuie să îi ținem mulțumiți. Mai ales când congresul bate la ușă, nu?

Revin la ceea ce spuneam cu ceva timp înainte de arestarea lui Liviu Dragnea: el era doar un reprezentant, asta nu au înțeles sau nu au vrut să accepte mulți în goana lor după balaurul cel mare, ăla central, care de fapt iată că are peste 40 de capete locale. Pe astea cum le tăiem, cum vom reuși să ne recuperăm comunitățile de sub domnia rețelelor mafiote trecute cu vederea inclusiv de structurile competente?

Cancerul se manifestă când acești baroni se pun la masă, să nu uităm, mânați de aceleași interese transpartinice, să ne înțelege, pe care le au în calitate de pastori ai unor județe capturate politic, economic și, pe alocuri, inclusiv judiciar. Și știu ce spun, căci relatez din Republica Bacău.

congres psd sala palatului 2013-6

Tags:

Lasa un comentariu