Alt spatiu verde de vanzare si despre lipsa PUG-ului in Bacau

Luni, 29 Septembrie 2008 | Bacau, foto, stiri | 4 comentarii

Un teren situat pe str. 9 Mai langa Policlinica Veche este de vanzare. Acum ma intreb eu, oare PUZ-ul permite amplasarea unor costrunctii pe acel spatiu verde?

In alta ordine de idei, orasul Bacau nu are inca un PUG (Plan Urbanistic General), spun bine?

Consider ca e destul de grav pentru un oras care se vreau european si civilizat sa nu aiba un plan urbanistic general. Daca am avea un PUG bun, implicit am avea si un PUZ bun si abia atunci se va putea respecta o oarecare conduita in constructiile din orasul Bacau.

Citez de pe ArhiConcept.romai multe detalii despre PUG!

Planul Urbanistic General (PUG-ul) este un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului si de dezvoltare a localitatilor ce compun unitatea teritorial-administrativa de baza. Planurile Urbanistice Generale cuprind analiza, reglementari si regulament local de urbanism pt. intreg teritoriul administrativ al unitatii de baza (suprafete din intravilan, cat si din extravilan). In acelasi timp, PUG-ul stabileste norme generale, pe baza carora se elaboreaza mai apoi in detaliu, la scara mai mica, PUZ-urile si apoi PUD-urile.

Foto jos cu spatiul verde de vanzare!


4 comentarii la “Alt spatiu verde de vanzare si despre lipsa PUG-ului in Bacau”

 1. Anonymous 29 Septembrie 2008 at 14:33 Permalink

  Are, dar se modifica in functie de cel care ofera o anumita suma pe un teren.

 2. Anonymous 29 Septembrie 2008 at 14:37 Permalink

  In al doilea rand, nu trebuie sa te sperii in privinta riscului ca acel spatiu verde va fi eliminat, nu orice teren care se vinde se va construi pe el.

  In afacerile imobiliare si funciare, mare parte din terenuri sant vandute in asa mod incat pun accentul pe o posibila dezvoltare ulterioara iar cel care cumpara constata ulterior ca nu poate dezvolta nici un proiect datorita unor litigii ce apartin de domeniul public si sau alte cauze.

 3. IcsPe 29 Septembrie 2008 at 19:23 Permalink

  nu prea am inteles nimic;))

 4. Anonymous 3 Noiembrie 2008 at 13:39 Permalink

  Da oricum in bacau nu se intelege nimic , sau se intelege daca ai bani Eu am in cartirul izvoare 1500 m2 de pamant ,si am fost sa cer un certificat de urbanism ,dupa ce a iesit am avut surpriza de a citi “interdictie de constructie definitiva ” .Ma intreb cei de langa mine si multii altii din zona cum au reusit sa construiasca ? Ultima solutie e de a construi ilegal ,sau de a merge si cheltui bani prin tribunalul de la Bucuresti. Daca puteti dati sugesti cum as putea sa construiesc legal as fi foarte incantat.


Lasa un comentariu