Amintiri cu Radio DEEA, postul care mi-a deschis urechile

Duminica, 14 Februarie 2016 | muzica, Radio Deea, Unity in Diversity with kristofer | Comenteaza

Ieri a fost Ziua mondială a radioului. Și cum puteam să marchez această sărbătoare dacă nu prin a realiza ediția cu numărul 370 a emisiunii mele săptămânale de la Radio DEEA. Intitulat Unity in Diversity, mixul de 2 ore include cele mai noi producții trance & progressive, de la 128/130 la 140 BPM.

Dar nu despre emisiunea mea voiam să vă vorbesc, ci despre radio, în general. Mie, unul, nu-mi place deloc ce s-a întâmplat în eterul din România în ultimii ani. Sunt un fan al radioului, preferințele mele muzicale fiind influențate decisiv de acesta. Radio DEEA chiar a fost o revelație pentru mine. Atunci era un post cu acoperire națională care a reușit să mă facă să mă îndrăgostesc de muzica electronică și mai ales de genul trance, grație selecției muzicale din timpul zilei și a emisiunilor care se auzeau până târziu în noapte.

Așa am descoperit A State of Trance cu Armin van Buuren, Trance Around The World (acum Group Therapy Radio) cu Above & Beyond, Transitions cu John Digweed sau Global DJ Broadcast cu Markus Schulz, show-uri radio pe care nu am încetat să le ascultat.

logo-Radio-DEEA

Făceam tracklisturi pentru emisiunile de la Radio DEEA în vremea în care Shazam era de domeniul SF, știam 99% din melodiile din playlist și era o bucurie că pot să aud artiști precum Andy Moor sau John Digweed în mașina părinților mei. Na, pe atunci nu aveam 18 ani și nu puteam să conduc. Nici nu știți cât de mult îmi doresc să avem din nou un post radio național cu muzică electronică. Sau măcar să se audă în principalele localități din țară.

Ce s-a întâmplat cu Radio DEEA știți deja: a fost cumpărat de Lagardere, majoritatea frecvențelor au fost date către Radio 21, apoi pe stațiile rămase a fost construit Vibe FM. Radio DEEA s-a mutat în online, păstrându-și numele și soundul. La începutul anului trecut, Vibe FM a renunțat la formatul electronic și s-a dus spre muzică “soft gold”.

Radio DEEA continuă să emită pe internet, având o grilă care le dă tinerilor șansa să se facă auziți și ascultătorilor prilejul de a se bucura non-stop de muzică bună. Cândva, cine știe, poate vom reuși să readucem Radio DEEA în eter. M-aș implica fără ezitare într-o relansare de acest gen.

P.S.: Mulțumesc Evelinei pentru mențiune! Chiar sunt bucuros că prin Unity in Diversity reușesc să cuceresc urechi obișnuite în general cu alte genuri muzicale.

Mai jos puteți asculta ediția de aseară a emisiunii mele, care se difuzează în fiecare sâmbătă, de la ora 22:00, la Radio DEEA.

Lasa un comentariu