Angajații din trei instituții ale Guvernului din județul Bacău fac grevă

Marti, 21 Martie 2017 | Bacau, stiri | 2 comentarii

Chiar dacă Guvernul Grindeanu comunică astfel încât să le dea bugetarilor de înțeles că li se vor umple buzunarele și că salariile de mizerie ale multora dintre funcționarii publici vor deveni istorie, situația din teritoriu nu este deloc fericită, iar angajații instituțiilor deconcentrate anunță grevă după grevă.

În ultimele zile, am primit vești și comunicate de la mai multe instituții băcăuane deconcentrate (deci care țin de Guvern) în teritoriu prin care angajații acestora reclamă o situație de înțeles: au în continuare salarii foarte mici, în timp ce lefurile de la nivel central au fost majorate considerabil în ultimii ani.

Angajații de la DJST (Direcția Județeană pentru Sport și Tineret) Bacău au întrerupt ieri activitatea timp de o oră și au protestat în fața instituției, solicitând Guvernului României să respecte decizia Curţii Constituţionale care prevede alinierea salariilor la nivelul celor din alte instituţii similare. Până și ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a recunoscut că jumătate dintre angajaţii instituţiei au salariul minim pe economie, iar în acesta intră şi vechimea.

sindicalisti djst bacau

Astăzi, între orele 10:00 și 12:00, cei 49 de salariați ai APM (Agenția pentru Protecția Mediului) Bacău au întrerupt programul de lucru, manifestându-și nemultumirea profundă cauzată de adâncirea inechităților salariale din sistemul public. Aceștia, alături de celelalte sute de colegi de țară, au lansat chiar și un avertisment la adresa Guvernului: Toate proiectele pe finanțare europeană pot să mai aștepte până angajații din domeniul protecției mediului vor avea aceleași salarii ca la instituții.

Nici la Garda Națională de Mediu (GNM) Bacău lucrurile nu stau foarte bine. Astăzi, începând cu ora 10:00, salariații din toată țara ai gărzii au pichetat Ministerul Mediului și instituțiile de mediu județene, revendicând condiții mai bune de muncă și alinierea salariilor la nivelul celor ale colegilor din instituțiile cu atribuții similare (de control).

Organizația județeană în teritoriu a partidului de guvernământ ce zice? Nu de alta, dar pretenții politice și tot felul de abordări mafiote la adresa funcționarilor din aceste instituții au tot existat din partea cremei politice locale. Acum v-ați ascuns? Cei 14 parlamentari ce spun?

2 comentarii la “Angajații din trei instituții ale Guvernului din județul Bacău fac grevă”

  1. R. 21 Martie 2017 at 20:12 Permalink

    Ambrosie (director DJST), membru PSD, protesteaza impotriva Guvernului PSD? :))

  2. Cascaval Doina 22 Martie 2017 at 07:58 Permalink

    Mai concret, as vrea sa stiu cu ce se ocupa cei de la Garda Nationala de Mediu ! Suna bine acest nume, dar concret, ce fac pentru Bacau( si ma refer acum doar la cei din filiala Bacau) ? Ar putea posta macar cate un mesaj pe fb,in pagina Verde de Bacau, in care sa se faca mai prezenti in viata orasului. mai cunoscuti.


Lasa un comentariu