Apel către europarlamentarii români: votați Legea pentru refacerea naturii!

Marti, 11 Iulie 2023 | Initiative personale | 3 comentarii

Între două întâlniri în cartiere, am trimis celor 33 de europarlamentari români rugămintea că mâine să voteze favorabil Legea UE privind refacerea naturii, absolut vitală pentru orașele europene care nu au suficient spațiu verde, așa cum sunt Bacăul și multe alte localități din România.

Le-am scris că fac acest apel în numele și pentru cetățenii pe care îi reprezint și pe care îi întâlnesc pe străzi, în parcuri, în cartiere. Cu toții ne dorim ca în orașele noastre să nu se mai reducă suprafața de spațiu verde nici măcar cu un metru pătrat. În Bacău, ca în multe dintre orașele României, resimțim tot mai acut, în special în aceste zile caniculare, dispariția arborilor și spațiilor verzi în favoarea clădirilor de beton.

Cu toții știm, vedem și simțim că suprafețe generoase de spațiu verde sunt amenințate de noi dezvoltări imobiliare care parcă își fac loc printre reglementările naționale insuficiente și ușor interpretabile, cu ajutorul unor decidenți care parcă au drujba invizibilă la purtător.

(Re)înverzirea urbană este importantă pentru a ne pregăti pentru impactul schimbărilor climatice, scăderea temperaturilor, astfel încât să reducem efectele insulelor de căldură urbane. Acest lucru este dovedit de numeroase studii și susținut de date satelitare.

Este o lege europeană care ne va ajuta să refacem natura și care să aducă mai mulți bani europeni în România și sper ca prin votul lor europarlamentarii să o susțină mâine.

Puteți cere același lucru europarlamentarilor noștri aici.

3 comentarii la “Apel către europarlamentarii români: votați Legea pentru refacerea naturii!”

  1. Kross 14 Iulie 2023 at 16:25 Permalink

    Inca nu ati reusit sa observati ca in spatele unor legi stau grupuri care au interesul de a bloca dezvoltarea unor state? Sunt o gramada de legi de astfel in zona de mediu.Cunastem cate autostrazi au fost blocate pentru ca nu erau pasaje pentru ursi,broaste ori gandaci.Mai stim ca avem o gramada de ciori pentru ca sunt protejate,dar ciorile nu ne protejeaza pe noi.Chiar acum ma curat de rezultatul protejarii lor.

  2. Gregorian Pamfil 4 August 2023 at 22:46 Permalink

    Nu mai votați oameni tineri și fără experienta pentru uite ce se întâmplă! Ei nu au destulă experienta și înțelepciune ca sa anticipeze rezultatul unor astfel de legi!


Lasa un comentariu