Cu sau fără atribuții, asfaltarea de pe str. 22 Decembrie este de mântuială

Luni, 8 Aprilie 2019 | Bacau | Comenteaza

Bacău, 8 aprilie 2019, ora după-amiezii. Ne aflăm în plină campanie electorală, dar asta sigur nu are nicio legătură cu faptul că pe strada 22 Decembrie în sfârșit se asfaltează. Executantul lucrării: deja celebra firmă a primăriei, Societatea de Servicii Publice Municipale SA condusă de finul prietenul edilului Cosmin Necula.

Mai devreme, “șantierul” a fost vizitat de viceprimarul Ștefan (fără nicio atribuție în acest sens, ce-i drept), urmat la scurt timp de primarul Cosmin Necula. La minut, s-au pozat și și-au urcat privirile pe Facebook, făcând glumițe și aruncându-și săgeți referitoare la atribuțiile pe care le au sau nu de parcă asta i-ar interesa pe băcăuani.

dragos stefan necula asfaltare 22 decembrie
capturi de la amicul Sebastian Cernic

Între timp, în Bacău a început să toarne cu găleata, așa cum de altfel era anunțat de meteorologi, dar SSPM-ului nu-i pasă nici de prognoză, nici de vremea de afară. Prin urmare, asfaltarea continuă în ciuda bălților peste care se așează acel material plasticos și ulterior mixtura bituminoasă. E campanie electorală… noi muncim, nu gândim.

Nu știu ce efect va avea, dar, în calitatea mea trecătoare de consilier local independent, am trimis următorul mesaj atât societății, cât și primăriei:

Vă rog să procedați de urgență la suspendarea lucrărilor de asfaltare pe str. 22 Decembrie, efectuate la acest moment în condiții de vreme nefavorabilă, fapt care va afecta grav calitatea covorului asfaltic turnat și implicit ar prejudicia bugetul local. Vă rog să precizați cine a luat decizia de a fi asfaltată strada pe timp de ploaie, și cât costă lucrarea. De asemenea, vă rog să îmi puneți la dispoziție contractul în baza căruia se efectuează aceste lucrări.

sursă video: Facebook Marius Gabor

Lasa un comentariu