Astenia de primăvară ne aduce curăţenie săptămânală pe străzile oraşului

Astenia de primăvară, cunoscută de cei treji la cap drept perioada premergătoare campaniei electorale pentru alegerile locale din 10 iunie 2012, le aduce băcăuanilor în faţa blocurilor lor o normalitate îmbrăcată în straie de favoare. Este vorba despre mult mediatizata curăţenie de primăvară, care sperăm să ne scape de praful irespirabil din Bacău.

Măturarea şi spălarea străzilor au ajuns să fie două componente premium, când acestea, după părerea mea, cred că ar trebui să fie o normalitate întâlnită zilnic. Nu doar la schimbarea sezonului. Interesant este că Primaria Bacău a emis zilele trecute un comunicat de presă prin care anunţă, pe buna dreptate, normalitatea.

Activitatea de curăţenie a oraşului va avea un caracter permanent. Programul de lucru se va repeta săptămânal, pentru fiecare cartier în parte. Concomitent cu măturatul mecanic, la activităţile de curăţenie vor participa şi circa 300 de persoane. Dintre acestea, 260 sunt de la Direcţia de Servicii Publice, inclusiv 100 de zilieri, iar 40 sunt persoane private de liberate. Primăria a decis să apeleze inclusiv la serciciile persoanelor private de liberatate ca urmare a efectivelor reduse ale Direcţiei de Servicii Publice cauzate de disponibilizările operate în urma deciziilor Guvernului.

Cool!

În zilele în care se va face curăţenie, pentru eficientizare, circulaţia rutieră în cartierele respective se va desfăşura cu restricţii. Cetăţenii sunt rugaţi să elibereze locurile de parcare conform programului. Anunţurile pentru eliberarea străzilor le va face şi Poliţia Locală, prin atenţionări la fiecare scară de bloc şi la fiecare autoturism în parte.

Programul de curăţenie pe zile şi cartiere este următorul:

Luni:

 • cartierul Bistriţa Lac şi străzile Miron Costin, Pictor Aman şi Ghioceilor;
 • cartierul George Bacovia;

Marţi:

 • cartierul Banca Naţională
 • cartierul Cornişa I

Miercuri:

 • cartierul Republicii;
 • cartierul Milcov

Joi:

 • zona Centrală;
 • cartierul Republicii;

Vineri:

 • cartierul Ştefan cel Mare

Reprezentanţii primăriei spun că acest program se va repeta săptămânal, pentru fiecare cartier în parte. Pentru că tot Romeo Stavarache va fi primar după alegerile din vară, sperăm că acest comunicat nu are data de expirare 10 iulie 2012.

5 thoughts on “Astenia de primăvară ne aduce curăţenie săptămânală pe străzile oraşului

 1. SI noi speram acest lucru . SE vede de la o posta … ca in apropierea alegerilor se grabesc multe „lucruri„….

 2. Stavarache va castiga urmatoarele alegeri fara probleme,mai ales ca acuma are si un ajutor din partea lu Seche ..lumea va iesi la vot numai sa nu mai iasa Seche primar ! Sper sa inceapa si curatenie spatilor verzi din cartiere !

 3. e bine si cu spalarea ..dar strada aia de la Subex o face cineva ? podu` de la Narcisa il face cineva ? alte si alte strazi, le asfalteaza cineva ? hai mai intai sa se faca si apoi sa se spele, zic ..

 4. de unde ai scos-o pe asta: „Pentru că tot Romeo Stavarache va fi primar după alegerile din vară….” ?????????????????????????????????????????????

 5. oh…is bucuros sa aflu ca se face chestia asta. In Cluj,spre exemplu,in ~2.5 minute,incepi sa plangi de la praf,asta in zilele lipsite de prea mult vant. E drept ca are un scop „ascuns” pe care din fericire?! toata lumea il vede,insa nu e chiar de lepadat „gestul” facut de oficialitatile bacauane. Sa dea domnu sa se faca alegeri saptamanal,din punctul asta de vedere. In orice caz, Stavarache pare-mi-se mie ca a investit cu cap in ce-a investit,si comparativ cu Sechelariu(sunt rasist,dar asta exclude comentariul asta) a inceput lucrarile „electorale” cu vreun an inaine,pentru a fi vizibile rezultatele muncii sale. Spre exemplu,cand a fost ultima candidatura a lui Sechelariu,Strada Mioritei (74) a fost asfaltata ( 50%) cu o saptamana inaintea alegerilor,si asa a ramas pana a castigat actualul primar alegerile. Oricat de corupt,si oricate fraude ar fi facut Stavarache,dupa o pauza destul de lunga in a vedea frumosul Bacau,sincer,se vad rezultatele mandatului sau,incepand din primul an,si pana acum. Umblati prin cartierul Cfr,uitati-va la pancardele cu „reabliltarea retelei de apa”,uitati-va in centru la parcul Catedralei,sa vedeti din ce bani (fonduri europene) a fost facut,trotuarele-o parte din investitie- ,pasajul din Cfr, Cimitirul din Cfr -facut in vara anului 2009- . E foarte frumoasa lucrarea actualului primar,in niste conditii destul de dificile ,in conditiile in care puterea statala sta in mainile PDL. Sunt lucruri greu de observat din interior,insa ele exista:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *