Idei pentru o autogară publică și bine conectată în Bacău

Vineri, 10 Iulie 2020 | Bacau | 1 comentariu

Actuala Autogară Bacău, administrată de un privat, nu își mai îndeplinește de multă vreme rolul pentru care a existat atât timp nici funcțional, nici ca așezare în teritoriu. Vedem cu toții cum autocarele și microbuzele staționează și încarcă sau descarcă pasagerii în diverse zone ale orașului, numai în interiorul actualei autogări nu.

Aceasta ar trebui mutată în imediata apropiere a Gării Bacău, care nu doar că trebuie resistematizată odată cu proiectul de realizare a traseului nemotorizat spre Cartierul CFR, ci și dezvoltată ca nod intermodal și punct economic de interes local.

Trebuie să facem pași în următorii ani către modernizarea gării în parteneriat cu CFR și construirea unei structuri supraterane de tip umbrelă care să înglobeze o viitoare autogară publică pe str. Gheorghe Donici, peste liniile de cale ferată, bine conectată cu aeroportul și cu viitorul braț vestic al Centurii Bacău, dar și cu centrul orașului, cu ajutorul transportului public.

Până ca un astfel de proiect de termen mediu să devină realitate, avem nevoie cât mai repede de o linie specială expres de transport public Autogară-Centru-Gară-CAEx-Aeroport, cu un program adaptat în funcție de cursele aeriene.

Aceste lucruri trebuiau gândite până acum și demarate deja, cel puțin așa prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), ținut în sertare de actuala administrație Necula.

cristian ghinghes autogara bacau

1 comentariu la “Idei pentru o autogară publică și bine conectată în Bacău”

  1. Ko 12 Iulie 2020 at 00:07 Permalink

    +sa ii obligi sa opreasca acolo si nu prin alte parti, dar sa vezi cum vor sari sacalii pe tine.. oricum, buna propunerea!


Lasa un comentariu