Avancronică pentru ședința extraordinară a Consiliului Local Bacău din 20 august 2018

Luni, 20 August 2018 | Bacau | 1 comentariu

Astăzi, începând cu ora 14:00, Centrul de Afaceri și Expoziții găzduiește prima ședință a Consiliului Local Bacău de luna aceasta, o întrunire extraordinară ce are pe agendă doar două proiecte hotărâre.

Primul se referă la hubul antreprenorial pe care municipalitatea vrea să îl ridice pe locul fostului cinematograf Orizont, în timp ce al doilea este controversat, proiectul imobiliar propus pe Costache Negri 31 urmând să pună încă o cărămidă la haosul urbanistic din oraș dacă va fi aprobat. 

Ce vom discuta și aproba (sau nu…) la ședința de astăzi a Consiliului Local:

 • 1. modificarea bugetului pentru crearea unei infrastructuri de suport pentru incubarea afacerilor hub pentru tineret în clădirea Cinema Orizont, proiect care a fost deja depus pentru finanțare europeană în cadrul POR 2014-2020 – axa 2.1.B.

Cofinanțarea municipalității crește de la 11,72 milioane la 11,83 milioane lei. Valoarea totală a proiectului rămâne 21,3 milioane lei.

 • 2. aprobarea planului urbanistic de detaliu (PUD) pentru construirea unui bloc D+P+3E pe str. Costache Negri nr. 31 (beneficiar: RUD Construct Group SRL);

Este proiectul imobiliar despre care am povestit pe larg sâmbătă, o investiție nedorită de cetățenii din acea zonă oricum deja sufocată, respinsă deja de două ori de Consiliul Local, însă promovată pentru a treia oară pe ordinea de zi de primarul Cosmin Necula. Sper ca la ședință să fie prezenți cât mai mulți locatari de la blocurile respective pentru că este vorba de cartierul lor până la urmă.

Din punct de vedere strict urbanistic, indicatorii referitori la limitele laterale și posterioare ale parcelei spun totul despre acest proiect: 2 metri la est, 0,6 metri la vest, respectiv 0,6 metri la sud.

bloc constache negri 31 bacau

bloc costache negri 31 bacau 2

Documentațiile complete ale proiectelor de hotărâre le găsiți aici. Vă reamintesc că întâlnirile Consiliului Local sunt publice și au loc la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Repet, absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor. Ședințele comisiilor vor avea loc înaintea ședinței, începând cu ora 13:30, tot la CAEx.

1 comentariu la “Avancronică pentru ședința extraordinară a Consiliului Local Bacău din 20 august 2018”

 1. Stan 20 August 2018 at 20:56 Permalink

  Cu celalalt incubator de afaceri cum ramane?
  Acolo isi fac veacul tot felul de servicii ale cj si politiei locale.
  Asta a iesit din acel incubator, niste bugetari?
  De ca sa faca altul si sa nu il puna pe picioare pe cel existent?


Lasa un comentariu