Avancronică pentru ședința extraordinară a Consiliului Local Bacău din 11 iunie 2018

Luni, 11 Iunie 2018 | Bacau | Comenteaza

În această dimineață, începând cu ora 9:00, la Centrul de Afaceri și Expoziții “Mircea Cancicov” se va defășura prima ședință extraordinară a Consiliului Local al municipiului Bacău din această lună, întrunirea având 7 puncte pe ordinea de zi.

Rezumatul proiectelor care vor fi dezbătute și votate astăzi:

  • 1. aprobarea listei finale a proiectelor care vor primi în 2018 finanțare nerambursabilă pentru activități nonprofit de interes general în baza Legii 350/2005;

Pentru prima dată în ultimii ani, au fost scoase din programul finanțărilor nerambursabile domeniile cultură, sport, educație și mediu, suma totală scoasă la concurs fiind considerabil mai mică: 1,5 milioane lei (700.000 la tineret și 800.000 la social).

Pentru că la tineret rămân peste 400.000 în urma acestui concurs eșuat de proiecte, voi cere primarului să organizeze o sesiune secundă de depunere deoarece sunt multe organizații de tineret care doresc asta.

Tineret

proiecte tineret legea 350 2018

Social

proiecte social legea 350

  • 2. punerea la dispoziție a Bazinului de înot către Fundația Comunitară Bacău, în data de 22 iunie 2018, pentru organizarea Swimathon – ediția a VI-a;

Campionatul-National-de-inot-Juniori-la-Bazinul-de-Inot-Bacau

  • 3. aprobarea listei nominale de repartizare a locuințelor pentru tineri (ANL) către 44 de beneficiari: 12 apartamente cu două camere și 32 de garsoniere.
  • 4. aprobarea sumei de 13.000 lei către Universitatea Vasile Alecsandri și Societatea Cultural-Științifică Vasile Alecsandri pentru realizarea evenimentului “Bicentenar Vasile Alecsandri” (14 iunie 2018);
  • 5. aprobarea regulamentului de organizare și funcționare al cimitirelor ce au făcut obiectul contractului de concesionare cu SC LUVIS SRL (Central, Sărata, Cuvioasa Paraschiva, Șerbănești, Gherăiești, CFR și Eroilor), preluate de către municipiu pe 4 iunie 2018.
  • 6. alocarea a 151.380 lei pentru premierea sportivelor echipei de volei feminin de la CS Știința Bacău și a antrenorilor acestora pentru obținerea locului III la Cupa României; respectiv 5.500 pentru premierea sportivului Albert Biro de la SCM Bacău și a antrenorului Relu Auraș, fiecare cu suma de 5.500 lei, pentru medalia de bronz obținută la Campionatele Europene Under 22;

fond-stiinta-final-loc-3foto: Deșteptarea

  • 7. alocarea a 10.000 lei pentru participarea municipiului, prin Direcția de Asistență Socială, la implementarea proiectului social “Hai în PAS cu noi”, finanțat de Reprezentanța UNICEF România.

Documentațiile complete ale proiectelor de hotărâre le găsiți aici. Vă reamintesc că întâlnirile Consiliului Local sunt publice și au loc la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Repet, absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor. Ședințele comisiilor au avut loc vineri.

Lasa un comentariu