Avaria la apă a trecut, dar pericolul rămâne. Primăria nu se grăbește cu soluțiile

Joi, 17 Februarie 2022 | Bacau | Comenteaza

Avaria a trecut, dar pericolul de a rămâne fără apă la robinete este la fel de mare! Cu toate astea, primăria pare că încă (1) se mai gândește dacă să repare sau nu problemele constatate la aducțiunea de la Valea Uzului și (2) încă nu a testat cu succes, recepționat și pus în funcțiune Rezerva de apă executată de Branpiss.

Vă spuneam că în urma discuției de la ultima ședință a Consiliului Local am adresat primarului o interpelare foarte concretă în care l-am rugat să ne transmită (căci în plen avea niște răfuieli de bifat) soluțiile pe care le va urma pentru punerea în siguranță a aducțiunii care ne dă bătăi de cap și implicit pentru funcționarea acesteia la capacitatea proiectată.

Răspunsul arată că la nivelul decizional din primărie există o harababură totală: “măsurile oportune a fi luate vor fi propuse autorității deliberative în conformitate cu prevederile legale privind promovarea obiectivelor de investiții și asigurarea finanțării acestora”.

raspuns primaria bacau aductiunea apa valea uzului

Pe șleau: un mare nimic ambalat într-o barbologie birocratică care prevestește că problema apei va rămâne în continuare nerezolvată și că o eventuală nouă avarie ne va lăsa din nou fără apă.

Pe deasupra, această pasivitate administrativă încalcă grav dispozițiile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a stabilit că UAT Municipiul Bacău trebuie să se apuce de urgență de remedierea problemelor la conducta de aducțiune ce lasă întreg orașul fără apă.

baxuri apa viziteu

Lasa un comentariu