Avem nevoie de organizații de mediu active în Bacău (#ClimateStrike – ziua 3)

Duminica, 22 Septembrie 2019 | Initiative personale | Comenteaza

Ce vedeți în fotografia de mai jos nu e un trucaj, ci chiar câteva rațe care au eșuat pe fundul Lacului Bacău II, după golirea acestuia pentru decolmatare, operațiune făcută la acea vreme brusc și fără ca Adm. Bazinală Siret să se gândească la faptul că acolo sunt și animale și pești. Imaginați-vă ce au trăit acele vietăți…

Mai trist e că m-am interesat atunci de această situație oribilă, iar de la custodele lacului, CRE, nu am primit niciun răspuns în afară de o reacție ciudată a fostului președinte-fondator, care m-a trimis să citesc un articol intitulat “vrem o țară a afară, dar s-o facă alții”.

Din păcate, nici alte ONG-uri locale nu au reacționat, singurii aliați fiind naționali: Greenpeace România și WWF. Desigur, vina principală este a autorităților, dar avem mare nevoie de grupuri cetățenești active, cu oameni pasionați, care să pună presiune pe instituțiile publice. Din păcate, așa funcționează lucrurile în multe dintre comunitățile noastre.

Prin urmare, cea de-a treia acțiune din aceasta săptămână de Grevă globală pentru climă este să lansez o invitație către băcăuanii cărora le pasă de mediul înconjurător și care vor să se implice: să punem bazele unei structuri federative locale sau unui think-tank care să acționeze concret atunci când orice element al mediului înconjurător din județ este pus în pericol. Există inclusiv fonduri nerambursabile externe pentru o asemenea structură “gardian”.

Ca să fiu clar din start, mi-ar plăcea doar să facilitez un astfel de demers, dar fără a avea rol decizional pentru a nu fi incompatibil din punct de vedere moral având în vedere activitatea mea politică.

Cei care sunt interesați să pună umărul la realizarea unei astfel de structuri sunt rugați să îmi trimită un mesaj sau un comentariu. În funcție de câți doritori se strâng, putem face o întâlnire chiar pâna la sfârșitul acestei săptămâni pentru climă.
#ClimateStrike

rate bacau climate strike

Lasa un comentariu