Serios? Un avion a decolat și a fost dat dispărut în 1946, după care a aterizat în 1993?

Sambata, 28 Martie 2015 | internet | 3 comentarii

Din ciclul nu mai credeți tot ce scrie pe internet (chiar mi-ar plăcea să știu că am cititori care verifică din când în când informațiile pe care le postez pe blog), azi vreau să demontez mitul avionului dispărut care cică ar fi decolat în 1946 de pe aeroportul din Rio de Janeiro și care ar fi apărut zeci de ani mai târziu pe aeroportul din Havana.

Online-legenda spune că un avion care a decolat în anul 1946 din Rio de Janeiro şi se îndrepta spre Havana (Cuba) a dispărut fără urmă. Autoritățile locale au raportat dispariția misterioasă, iar cazul a fost clasat. Abia în anul 1993, cazul avionului dispărut începe să capete proporții impresionante. Avionul a aterizat pe aeroportul din Havana, iar toată lumea era stupefiată. La bordul aeronavei s-au găsit 36 de schelete umane, cafea caldă, ţigări aprinse marca Old Gold, dispărută cu foarte mulţi ani în urmă, şi ziare, cu data de 21.09.1946, care miroseau a cerneala ca şi cum fuseseră tipărite în acea zi. Vă dau și sursa: RTV.

Pare incredibil, dar da, există oameni care cumpără “știrea” asta care nu indică vreun număr al zborului, care nici măcar nu respectă legenda inițială și care presupune că avionul a fost pus la sol de câțiva scheleți inteligenți. Cred că ăștia din urmă merg și la vot în Teleorman dacă pot ateriza un avion.

Această legendă a plecat de la un articol postat pe 31 octombrie 1995 într-o revistă de tabloid SF, Weekly World News. Numai că acolo era vorba de o aeronavă DC-3 și de o aterizare pe aeroportul din Bogota.

Aveți două variante: ori vă alegeți surse de informare serioase, care n-au ca scop principal traficul de pe site, ori verificați la sânge ceea ce citiți.

weekly world news tabloid avion disparut

3 comentarii la “Serios? Un avion a decolat și a fost dat dispărut în 1946, după care a aterizat în 1993?”

  1. Gagauz 30 Martie 2015 at 00:01 Permalink

    Tre’ fii prea tampit sa pui botul la asa ceva!

  2. Mihai 30 Martie 2015 at 13:28 Permalink

    Cum, la varsta asta nu mai crezi in fantome? De fapt avionul statuse in toti acesti zeci de ani in parcarea de la capatul uneia dintre piste, plina de altfel de vechituri de avioane lasate acolo in voia vremii si a sortii. Era locuit de cativa cersetori care au fugit cand s-au apropiat intrusii.

  3. Hriscu Dragos 31 Martie 2015 at 20:03 Permalink

    Cititi despre experintul Philadelphia a lui Enstein si Nicolas Testa si apoi mirati-va sau aruncati cu pietre. Normal ca orice stire aparuta acum in media nu pare veridica din cauza ziaristilor care au denaturat mereu realitatea dar din pacate este un pic de adevar in stirea asta. Au fost carti scrise despre subiect inainte ca internetul sa apara sau ia amploarea de azi. Spor la citit!!


Lasa un comentariu