Betonarea brutală a terenurilor centrale ca mare realizare administrativă… atât s-a putut!

Miercuri, 15 Aprilie 2020 | Bacau | Comenteaza

Că s-a făcut cât de cât ordine în noroaiele din curtea celor două spitale din Bacău e un lucru bun, dar nici nu poți să o prezinți ca pe o mare realizare a acestui deceniu, așa cum fac zilele acestea domnii Benea și Necula. Nu, nu vorbim de o “reamenajare a zonei”, ci de o betonare brutală a ceea ce înainte era un șantier în construcție, distracție care ne-a costat peste 1.800.000 lei pentru 130 de locuri de parcare la sol.

Am mai spus-o și o repet, preluând viziunea și recomandările clare atât din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), cât și din Politica de parcări, ambele documente fiind aprobate în Consiliul Local: mai ales în zona centrală, unde terenul este o resursă vitală, limitată, e nevoie de voință și efort astfel încât să realizăm parcări multietajate.

Chiar dacă amenajarea de parcaje consistente la sol este interzisă de Politica de parcări a orașului, Primăria Bacău continuă să încalce fără nicio rușine strategia aprobată, betonând hectare întregi în zonele centrale ale orașului (parcarea de la catedrală, acum cea de la spital) și restructurând spațiile verzi dintre blocuri în dauna mașinilor, când de fapt ar trebui să înceapă cu ridicarea bateriilor de garaje și înlocuirea acestora cu sisteme non-invazive de parcare supraterană.

Știu că așteptările sunt mici de la actuala administrație (e cumva normal, având în vedere figurile care ne conduc), dar hectarele betonate nu sunt o realizare. Nu în anul 2020, când tendința e să redai spațiul public la sol cetățenilor, nu mașinilor.

beton parcare spitalul municipal bacau

Lasa un comentariu