Bijuteriile și măritișul merg mână-n mână

Vineri, 17 Iunie 2016 | Pareri personale | 4 comentarii

Zilele trecute, când am fost la București pentru a da ultimul examen din acest an de master, m-am nimerit cu niște foști colegi în mijlocul unei discuții despre bijuterii, nunți, botezuri, cadouri și așa mai departe.

Niciodată nu am stat să mă gândesc foarte mult la un cadou, asta pentru că mereu am ales lucruri sugestive, cu personalitate, deci nu este un domeniu care mă dă pe spate. Totuși, am plecat urechea la discuție pentru că aceasta a alunecat exact în zona aia pe care tinerii mei părinți o “rezolvaseră” deja la vârsta mea și pe care deocamdată eu o privesc cu amuzament: măritișul.

Fetele vorbeau, evident, de inele de logodna, iar noi, băieții, băteam câmpii cu grație despre felul în care am vrea să ne petrecem ultimele zile de burlăcie. Știți ce le-am spus eu? Știu, e previzibil pentru unii și exotic pentru alții: să merg la un festival de muzică trance din Europa de Vest și/sau să plec la mare sau la munte, cu bicicleta, alături de grupul de prieteni.

Cât despre bijuterii, n-aș purta niciodată altele decât ceasul și, dacă o fi vreodată cazul, verigheta. Iar în ceea ce privește momentul care va defini “dacă va fi vreodată cazul” (mamă, ce expresii științifice folosesc atunci când vine vorba de căsătorie), noroc că am o soră care să mă consilieze.

P.S.: Nu, chiar nu am niciun anunț de făcut. 🙂

La Rosa – Verighete, Verighete din Aur, Inele de Logodna, Diamante

4 comentarii la “Bijuteriile și măritișul merg mână-n mână”

 1. Altcineva 18 Iunie 2016 at 12:05 Permalink

  Presupun că „privesc cu amuzant”, ai vrut să însemne „privesc cu amuzament”, iar „măritiș”, în cazul tău, presupun că înseamnă „însurătoare”. Doar presupun, nu te judec. 🙂 Știu, e emoționant să vorbești despre căsătorie. 🙂

  • Kristofer 18 Iunie 2016 at 15:14 Permalink

   Am corectat. 😉
   “Maritis” e o expresie populara generala. Chill, imi plac fetele.

   • Altcineva 21 Iunie 2016 at 08:35 Permalink

    MĂRITÍȘ ~uri n. Căsătorie a unei fete. /a mărita + suf. ~iș

    Ți-am spus, nu te judec! 🙂

 2. Mihai 18 Iunie 2016 at 15:12 Permalink

  La anunt ma gandeam! Chiar ma gandeam ce frumos ai pus in cuvinte acest moment. Ce tranzitie de la viata de burlac, prieteni, libertate, biciclete si pac anuntul! Binee! Putem considera ceasul o bijuterie? Dar butonii de la camasa? Un ac de cravata/papion?


Lasa un comentariu