Luni, 11 Martie 2019 | Bacau, Initiative personale | 2 comentarii
Cel puțin lunar, voi scrie un buletin de urbanism în care voi include și voi comenta, acolo unde este cazul, cele mai importante decizii pe care Primăria Bacău le ia în ceea ce privește amenajarea teritoriului local. Mă voi axa atât pe certificatele de urbanism pe care le emite executivul, cât și pe autorizațiile de construire eliberate de instituția Primarului. Listele lunare cu aceste documente sunt publice, însă puțini cetățeni sunt vigilenți și le consultă. Astfel, în multe dintre situațiile în care băcăuanii observă că lângă blocul lor se ridică un mare mastodont sau că spațiul verde din vecinătate este revendicat de nu știu ce “investitor”, deja este prea târziu. Desigur, au acțiunea în instanță la dispoziție, dar cine se oferă să îi sprijine cu demersurile avocățești? Din păcate pentru cei preocupați de confortul urban și din fericire pentru rechinii imobiliari, în Bacău nu avem o organizație precum Asociația Salvați Bucureștiul (a lui Nicușor Dan) care să aibă ca obiectiv stoparea ridicării construcțiilor abuzive. Așadar, e important să comunicăm. Am ajuns în Consiliul Local cu niște angajamente, iar unul dintre ele se referă la disciplina în construcții și regulile stricte de urbanism. Veți afla cine construiește, unde construiește, care sunt deciziile primăriei vizavi de aceste propuneri ale diferitelor persoane fizice și juridice, ce spune Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism, ce lucrări au primit autorizație și sunt pe cale să înceapă, cât valorează ele și multe alte detalii despre mișcările urbanistice și arhitecturale din oraș. Începem cu sinteza primelor două luni din 2019. A. Cele mai relevante certificate de urbanism eliberate în ianuarie și februarie 2019: B. Cele mai interesante autorizații de construire eliberate în ianuarie și februarie 2019: În acești 2 ani și jumătate de mandat, m-am opus urâțirii orașului prin extinderile de balcoane, am spus pas planurilor urbanistice care sufocau respectivele zone sau care nu erau dorite de cetățeni și am reacționat cu toată puterea în clipa în care executivul a redus numărul minim de locuri de parcare din Regulamentul de urbanism. Totuși, simt că nu e suficient. Colegii mei care nu sunt preocupați de dezvoltarea pe termen lung a orașului au majoritate în consiliu, motiv pentru care am ajuns la concluzia că trebuie să fac mai mult. Primul pas: acest buletin de urbanism. Al doilea: sprijinul meu pentru diverse acțiuni în instanță.
Search
Articole Recente
- Agenda evenimentelor din Bacău (22-24 septembrie 2023)
- Video: verificăm dacă terenurile de sport sunt deschise – prima tură
- Athletic Park, aprobat și scos la licitație
- Agenda evenimentelor din Bacău (15-17 septembrie 2023)
- Ședința Consiliului Local Bacău din 15 septembrie 2023 (rezumatul proiectelor)
Comentarii recente
- Kristofer on Agenda evenimentelor din Bacău (8-10 septembrie 2023)
- Aciduzzu on Agenda evenimentelor din Bacău (8-10 septembrie 2023)
- Kristofer on Ședința Consiliului Local Bacău din 31 august 2023 (rezumatul proiectelor)
- H on Ședința Consiliului Local Bacău din 31 august 2023 (rezumatul proiectelor)
- Alin on Foto: plimbare în Delta Bacăului
- Kristofer on Apel către europarlamentarii români: votați Legea pentru refacerea naturii!
- Gregorian Pamfil on Apel către europarlamentarii români: votați Legea pentru refacerea naturii!
- Kross on Cifrele dezastrului din bugetul local al Bacăului în 2023
- Kristofer on Cifrele dezastrului din bugetul local al Bacăului în 2023
- Kross on Cifrele dezastrului din bugetul local al Bacăului în 2023
Pentru blocul de pe str N Titulescu a fost facut un studiu de impact al traficului? Ce va insemna la ore de varf accesul si iesirea auto in zona( straduta ingusta, cu sens unic)? Unde sunt amplasate cele 66 de locuri de parcare?
La blocul de la fostul Comalrid, la receptia finala, a fost identificata parcarea subterana din proiect?
Am o propunere .Propuneti si ce cladiri ar trebui demolate si prin asta curatat orasul de cladiri hidoase.Propuneti crearea de zone pietonale in fiecare cartier.Propuneti ca asistatii primariei sa presteze munca de intretinere a orasului.Propuneti amendarea celor care au mizerie pe proprietatea lor si in imediata apropiere(trotuare,spatii dintre trotuare si proprietatea privata).
Orasul arata foarte murdar.Cu primarul actual nu mai poti face nimic.
Sant foarte multe terenuri pe care cresc liane,bulihoaie,unde se pot dezvolta serpi si alte vietati periculoase.Amendati proprietarii .Unde este statul proprietar concesionati-le.Sant asociatii de fotbal care nu au unde sa -si desfasoare activitatea,concesionati acele terenuri asociatilor cu obligatia lor sa le amenajeze si sa le intretina.