Bunul gust, suspendat pentru 18 luni în Bacău

În administrație sunt și zile bune, și zile grele, dar și zile de-a dreptul nasoale, în care munca depusă pentru rezolvarea unor probleme vechi din oraș este aruncată la gunoi din cauza unor interese mici, de grup.

La finalul ședinței maraton de astăzi a Consiliului Local, visul unor “patroni” (că afaceriști nu le pot spune) s-a împlinit, cu girul mai multor consilieri locali: Regulamentul Local de Arhitectură și Estetică Urbană (RLAEU) a fost suspendat pentru 18 luni.

Nu au contat argumentele legale, nu au contat sutele de ore de muncă depuse de specialiști din primărie dar și de arhitecți voluntari din afara ei, nu a contat necesitatea ca în Bacău să avem mai multă ordine, mai multă disciplină pe domeniul public. A contat însă lobby-ul unor șmecheri cu panouri publicitate și terase ilegale care au impresia că urâțeniile lor vor rămâne în picioare. Greșit!

Ce urmează? Simplu. Ați suspendat regulamentul, dar legea e lege și mă voi asigura că va fi aplicată printr-un set dur de acțiuni administrative pe care primăria trebuie să le dispună în privința construcțiilor ilegale de pe spațiul public. Fără milă, fără discriminare, voi sesiza toate cazurile vizibile cu ochiul liber.

Mi se pare absolut incredibil să inițiezi și să susții un proiect prin care practic abolești toate regulile locale în ceea ce privește publicitatea stradală, urbanismul comercial și estetica urbană. S-a întâmplat astăzi, la Bacău.

În loc să mergem înainte, stăm pe loc. O hotărâre stupidă care nu poate decât să îmi provoace o stare de mare mâhnire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *