11.588 de burse lunare vor ajunge la elevii din municipiul Bacău în acest semestru al doilea

Vineri este programată o ședință extraordinară a Consiliului Local, iar unul dintre punctele de pe ordinea de zi este aprobarea, în sfârșit, a numărului de burse care vor fi acordate la cuantumurile deja stabilite pentru semestrul 2 al anului școlar 2021-2022, astfel:

  • ? 5987 burse de merit: 200 ron/lună;
  • ? 4639 burse sociale: 200 ron/lună;
  • ? 955 burse de studiu: 150 ron/lună;
  • ? 7 burse de performanță: 500 ron/lună.

Felicitări tuturor elevilor pentru rezultatele obținute! Munca depusă de voi este cea care vă îndreptățește să primiți aceste burse.

Dacă în 2021 a fost nevoie de numeroase presiuni publice și discuții în contradictoriu pe care le-am avut cu primarul pentru respectarea legii și acordarea burselor către elevi, iată că anul acesta intrăm într-o logică a normalității, cu un buget record de peste 23 de milioane de lei alocat pentru bursele școlare.

Mulți din partid o știu, dar le este rușine să o admită: unul dintre motivele de la care a plecat conflictul meu cu primarul Stanciu-Viziteu a fost acordarea burselor elevilor, bătându-mi-se obrazul anul trecut că am pus o presiune uriașă pe bugetul local după ce am făcut în așa fel încât să punem mecanismul de burse în acord cu legea.

Asta-i viața. Nu am candidat ca să împac sensibilitățile unor indivizi care văd bugetul ca pe propria traistă și legea ca pe ceva negociabil, ci ca să îmi duc la îndeplinire viziunea și promisiunile.

Acordarea burselor a fost unul dintre punctele principale pentru care am militat în toți acești ani de când sunt activ în spațiul public băcăuan și mă simt împăcat cu eforturile depuse.

Totuși, cred că presiunile mele ar fi fost în zadar fără campaniile de advocacy desfășurate de reprezentanții Asociației Elevilor din Bacău pe de o parte (lor le aparține fotografia-protest de mai jos) și de cei ai CJE Bacău pe de altă parte. Și chiar dacă elevii sunt cei care ar trebui să le mulțumească pentru aceste burse lunare, o voi face și eu de fiecare dată când voi avea ocazia.

burse elevi bacau puscilita primaria bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *