Pentru Transport Bistrița, călătorii și pufuleții sunt unul și același lucru

Luni, 2 Aprilie 2012 | Bacau, foto, Pareri personale | 2 comentarii

Vă spun din start că nu îndrăgesc transportul cu microbuzul sau cu autocarul, iar aici mă refer la cursele de linie, cele care pleacă din autogări. Pe lângă mersul cu mașina, prefer transportul feroviar. Spațiul și confortul sunt cu siguranță superioare microbuzelor forjate și împuțite.

De această dată, Cursul TiA pe Participare activă la care tocmai am participat la Predeal m-a dus în punctul în care am fost nevoit să călătoresc cu mijloacele pe care tocmai am spus că încerc să le evit: microbuz la dus până la Brașov + tren până la Predeal, respectiv tren la întors până la Predeal + autocar și microbuz de la Brașov la Bacău.

Autocar și microbuz de la Brașov la Bacău? Da, le-am “experimentat” pe ambele la aceeași cursă. Era bine în autocar: spațiu mare, scaune confortabile și o ținută de drum acceptabilă, chiar plăcută. Ascultam setul lui Markus Schulz din cadrul A State of Trance 550 Den Bosch (care, apropo, este demențial și vi-l recomand cu toată căldura), până când șoferul a oprit brusc lângă o benzinărie din Tg. Secuiesc.

Vă rog să coborâți din autocar, să vă luați bagajele și să vă urcați în microbuzul din stânga” (nr. un Mercedes Sprinter cu sute de mii de kilometri care mai apoi aveam să aflu că huruia și trosnea din toate piulițele). “Hai, repede, că șeful mi-a spus să duc un grup la Brașov“. Se referea la cel care a coborât din microbuz și care cred că avea nevoie de confort sporit. Nu îmi explic mutarea asta. “Geanta asta e a ta?” Da, e a mea, zic eu. Vreau să vă spun că minunata rocadă s-a făcut în mai puțin de 30 de secunde. Parcă eram niște pufuleți, nu alta. În altă ordine de idei, șoferul de pe microbuz e de treabă.

Cu această ocazie mi-am amintit că cel mai “rapid” tren pe ruta Bacău – Brașov face 6-7 ore. Prin urmare, băgarea degetului în fund a fost să înghit transportul de pufuleți prestat de Transport Bistrița și să sper că în viitor vom avea un sistem feroviar decent. Între Brașov și Bacău nu sunt mai mult de 250 de km. Să îi faci în 7 ore cu trenul este o aberație.

Speranța moare ultima, corect?

2 comentarii la “Pentru Transport Bistrița, călătorii și pufuleții sunt unul și același lucru”

  1. DramuletZ 2 Aprilie 2012 at 17:37 Permalink

    Cu trenul faci atat deoarece pe ruta dintre brasov si bacau sunt 320 km iar pe DN 11 sunt 180 care ii faci in 3 ore pt ca nu ocolesti atat de mult. Si oricat ai vrea ca trenul bacau brasov sa faca mai putin nu o sa ai cum.

  2. Victor 19 Aprilie 2012 at 13:06 Permalink

    Maestre, fa-ma sa inteleg, in care tara civilizata de pe lumea asta se fac 300 de km cu trenul in 7 ore?!?(nu m-am putut abtine)
    Adica e normal sa faci Bacau Bucuresti in 5 ore (prin 2003 de faceau vreo 3 si 45), e normal sa faci Bucuresti Constanta in 5 ore…totul e normal! Eu nici nu stiu de ce ne mai plangem..:(((


Lasa un comentariu