Canon 40. Panică, panică, panică

Marti, 8 Noiembrie 2011 | foto, Pareri personale | 4 comentarii

Cel mai nasol lucru în fotografie este să îţi moară camera în mijlocul unui eveniment şi să n-ai un aparat de backup la tine. Mi s-a întâmplat vineri, la Balul Bobocilor de la Ferdinand. Ce m-a şocat este că aparatul s-a închis de unul singur având bateria plină şi exact în timpul declanşării unuia dintre cadre. S-a întâmplat la începutul balului, imediat după prezentarea concurenţilor. Am crezut că mi-a murit shutter-ul şi că voi fi nevoit să îl trimit la Bucureşti.

Se pare că m-am agitat degeaba. Pe moment m-am descurcat, având noroc de bunăvoinţa lui Mihai Enăşel căruia i-am dat lentila şi care m-a ajutat cu fotografiile. Totuşi, eram supărat şi îngândurat pentru că nu mai funcţiona unul dintre cele mai de preţ lucruri pe care le deţin. Fotografia este pentru mine o mare pasiune. Am invesit în ea timp, bani şi muncă. Am aflat după vreo doua zile ce s-a întâmplat. A cedat acumulatorul.

Ieri am dat comandă de o chinezărie care se spune că este cu mult peste acumulatorul original. Am pus mâna astăzi pe el şi camera funcţionează din nou la parametrii săi normali. Dacă doriţi să vedeţi fotografiile realizate de mine de-a lungul vremii vă invit să accesaţi categoria foto.

4 comentarii la “Canon 40. Panică, panică, panică”

 1. Salve Kris,

  Sincer m-am gandint si la baterie cand mi-ai spus, ca stiu ca la mine a tinut vreo 2 ani jumatate spre 3. Dar stiam ca ai probleme cu cu butonul de declansare a shutter-ului si m-am gandit ca a trecut in a doua faza. Oricum sa te astepti, ca daca nu-ti declanseaza cand vrea el, urmatorul pas e blocarea lui. Ti-am zis, te costa 130ron in total sa ti-l schimbi :(

  Succes

 2. Mihai Enasel 9 Noiembrie 2011 at 15:47 Permalink

  E bine ca a “inviat” Se simte aceasta pierdere, nu-i o sapuniera la 2 milioane.

 3. Mr. Amkcat 10 Noiembrie 2011 at 21:09 Permalink

  panica, panica, bine spui! :))

 4. Buddy 16 Noiembrie 2011 at 13:56 Permalink

  Si eu am uneori probleme cu Canonul meu, desi e doar un A610. Se pare ca sculele de la Canon sunt mare consumatoare de energie :-) De obicei, al meu isi revine daca-i scot acumulatorii si ii bag iar (cu conditia sa fie incarcati).


Lasa un comentariu