Ce am spus la Caravana “Vreau Președinte”

Sambata, 20 Septembrie 2014 | Politica, Video | Comenteaza

Teoretic, astăzi este o zi importantă pentru viitorul României. Victor Ponta își lansează candidatura pe Arena Națională, în timp ce Klaus Iohannis și-a depus candidatura la Biroul Electoral Central. Practic, rămâne de văzut.

Însă nu asta voiam să vă spun, ci mai degraba să vă arăt ceva: interviul pe care l-am acordat zilele trecute celor de la ziarul Gândul, în cadrul campaniei Vreau Președinte.

Inițiată de Gândul, campania Vreau Președinte își propune să invite românii la o amplă dezbatere despre România, în care vocea noastră să fie cu adevărat auzită. Inițiativa este adresată cetățenilor care vor să participe la luarea deciziei, impunerea agendei relevante pentru aceștia și întărirea democrației.

Pentru asta, jurnalistul Septimiu Sărățeanu a pornit la drum prin toată țara cu Caravana “Vreau Președinte”. Orașul meu natal a fost bifat zilele trecute, iar printre băcăuanii cu care cei de la Gândul au stat de vorba m-am numărat și eu: Biciclistul care se vede preşedinte: “Omul potrivit pentru Cotroceni a fugit”.

vreau presedinte bacau

Am vorbit despre sport, despre importanța implicării civice, despre viitorul președinte, despre România.

Pe scurt:

  • Viitorul președinte trebuie să facă sport. El trebuie să fie un model de urmat pentru noi toți.
  • Când vorbește, președintele nu trebuie să se gândească la fiecare vot încasat, ci la fiecare cetățean român.
  • Campania “Vreau Președinte” naște o dezbatere publică. Noi nu avem în acest moment o dezbatere publică serioasă premergătoare alegerilor care urmează.
  • Omul pe care ar trebui să îl vedem la Cotroceni a fugit. Ori este speriat, ori i s-a inoculat ideea că e greu să reușească.
  • Cetățenii au uitat să fie cetățeni. După ce dau votul, stau pe margine. Trebuie să punem presiune pe autorități: președinte, guvern, autorități locale. Băcăuanii vor piste pentru biciclete poate fi un exemplu. 2.000 de oameni e un număr reprezentativ. Trebuie să ne implicăm!
  • Sunt patriot. Țin foarte mult la România.

În aceeași parcare de la Moldova, au mai vorbit pentru Gândul Andrei Chiriac (fotograf și inițiator al NOI#Bacau), Cătălin Răuță (muzician @ Feelings, profesor de pian) și Dorin Chirilescu.

Lasa un comentariu