Câteva culmi, un singur cuvânt. Pentru că și lucrurile rele trebuie spuse.

Duminica, 22 Iulie 2012 | Pareri personale | 13 comentarii

 • Să organizezi un festival, să participi la el și să îți dai iei cele mai multe premii;
 • Să ai întârzieri mai mari decât trenurile CFR;
 • Să alungi publicul acasă și să câștigi premiul publicului;
 • Să faci două nominalizări, dar să nu acorzi premiul pentru cea mai bună actriță;
 • Să premiezi o canapea;
 • Să nu ai trofee la festivitatea de premiere.

Ingeniozitate.

Am scris acest articol pentru că și lucrurile mai puțin bune trebuie spuse. Pentru toate celelalte există 23 de articole, 1300 de fotografii și peste 3 ore de material video.

13 comentarii la “Câteva culmi, un singur cuvânt. Pentru că și lucrurile rele trebuie spuse.”

 1. Cruce Adrian 22 Iulie 2012 at 14:45 Permalink

  “Să faci două nominalizări, dar să nu acorzi premiul pentru cea mai bună actriță;” – asta e intotdeauna alegerea juriului, nu are treaba cu organizatorii si se practica la foarte multe festivaluri, chiar si la nivel mai inalt.

  “Să premiezi o canapea;” – iarasi juriu, nu organizare si se practica si la alte festivaluri. Chestia asta inseamna ceva!

  “Să alungi publicul acasă și să câștigi premiul publicului;” – cum a fost premiul publicului acordat? cine a votat? ma indoiesc ca publicul din bacau a votat orice pentru premiul asta. Cu siguranta doar cativa dintre participantii la festival au votat.

  Just Saying!

 2. Maria 22 Iulie 2012 at 14:52 Permalink

  Jurizarea si organizarea unui festival sunt doua lucruri separate. Nu organizatorii jurizeaza, deci, participantii care se intampla sa fie si organizatori nu isi pot da singuri premii.

 3. carmen 22 Iulie 2012 at 16:09 Permalink

  si mai ce ne inveti tu , Maria ?
  ceea ce era de vazut s-a vazut ! de aici si reactiile pe toate blogurile. Ei ?

  • Liaza 22 Iulie 2012 at 18:46 Permalink

   De acord!

  • Maria 22 Iulie 2012 at 20:22 Permalink

   Nu e vorba de invatat ceva pe cineva. Eu pur si simplu prezentam un fapt legat de modul in care se desfasoara jurizarea in cadrul festivalului. Nu ar avea sens sa fie adusi oameni importanti ai teatrului romanesc la festival daca jurizarea ar fi facuta de catre organizatori,nu? Jurizarea nu are legatura cu trupa in sine ci cu spectacolul prezentat. (si ca o “confirmare” sa zicem asa, au fost editii in care trupa A.C.T care este organizatoare nu a luat premii )

 4. Eliza 22 Iulie 2012 at 19:19 Permalink

  Imi pare rau sa va dezamagesc, dar daca ati avea ratiune ati putea observa cu usurinta ca lucrurile mentionate nu sunt adevarate. Acesti tineri sunt de admirat nu de insultat. Pe langa participarea la festival cu ore de repetitii covarsitoare mai au sedinte si sponsorizari, treaba efectuata pentru departamentul in care sunt si organizarea propriu-zisa. Ei se dedica in totalitate ambelor parti si nu cred ca e dreptul nimanui sa imprastie zvonuri despre munca lor. Nu stiti, nu vorbiti! Nu stiti decat sa criticati. Voi ati incercat sa faceti vreodata ce fac acesti copii? (si aici ma refer la cei care vorbesc in necunostinta de cauza) Va zic eu ca NU! daca ati fi incercat, atunci ati fi putut spune lucruri de admirat despre ei. Faza asta cu :Să organizezi un festival, să participi la el și să îți dai cele mai multe premii; mi se pare de-a dreptul penibila. Cum poti tu, un simplu adolescent, sa pui la indoiala jurizarea corect, repet CORECTA de catre membrii distinsi ai juriului, si sa afirmi ca daca participa la festival asigurat au premii. Din nou spun: nu stii, nu vorbesti. Decat sa arunci cu noroi in ei, mai bine incearca sa ii intelegi. De ce nu ai intrebat-o pe doamna Coca Bloos de jurizare? Pentru ca stii ca a fost corecta si totusi arunci noroi. La un moment dat vei ajunge sa fii atat de murdar, umplut cu atata rautate, incat vei regreta ce ai spus, plus ca vei arata oribil in haine patate.(in caz ca nu v-ati dat seama… e o metafora)

  • Alex 22 Iulie 2012 at 23:41 Permalink

   Vara trecuta am fost la un concurs de teatru studentesc in Bucuresti, concurs care voia sa fie serios, nu la misto. O trupa a jucat o manea de piesa (nu ii dau numele pentru ca nu vreau sa ii fac reclama). Fara sa glumesc, era infecta: actorii slabi, scenariul prost (scenariu scris de regizor). In cadrul concursului s-au jucat alte piese foarte bune.

   La premiere, acea piesa proasta a primit premiul pentru cea mai buna piesa. Am fost socat. Am intrebat pe cineva din organizare ce s-a intamplat, poate judecasem eu gresit. Mi-a spus ca vorbise cu juriul (format din oameni cu experienta) si ca acesta a decis sa acorde premiul pentru ca piesa nu mai luase nici un alt premiu. A fost o chestie de genul “hai sa le dam un premiu care nu inseamna nimic; nu pentru cel mai bun actor, sau regie, sau scenariu; un premiu generic, cum ar fi cea mai buna piesa”.

   Si uite asa se intampla sa se dea premii aiurea.
   Nu zic ca acesta ar fi cazul aici, desigur, dar stiu sigur ca atunci cand e vorba de corectitudine in jurizare se intampla multe manarii.

   Imi place ID-fest-ul. Cand eram in liceu am fost la fiecare editie. Mi se parea putin pompos, dar serios si cultural. Anul asta au premiat o canapea. Pentru un concurs de teatru, deci care pune accent pe cultura, mi se pare un gest de mitocan, sincer sa fiu.

 5. alex 23 Iulie 2012 at 03:05 Permalink

  Pe sistemu’ “eu judec fara sa ma gandesc, daca sunteti si actori si organizatori e clar ca faceti voi vreun aranjament”. Nu comentez celelalte remarci, dar prima e josnica rau de tot.

  Cred ca nici daca ar fi fost in juriu numele cele mai faimoase ale teatrului romanesc nu ar fi insemnat mare lucru in ochii scepticului.

  Va asigur ca doamna Coca Bloos si ceilalti 3 membri ai juriului au prea multa demnitate ca sa se coboare la micimea faptelor de care sunt indirect acuzati.

  Cine are putin bun simt va intelege ca organizatorii nu vor sa strice reputatia acestui festival la care au muncit un an intreg.

 6. fester 23 Iulie 2012 at 10:47 Permalink

  PROPUNERE: ca sa inceteze discutiile si/sau suspiciunule, pentru viitor ar fi mai potrivit ca trupa organizatoare sa participe in afara concursului, ca eveniment! Se intampla in toate fest-urile serioase.

  Totodata ar trebui mutat accentul de pe premiile in sine, pe faptul ca o astfel de intalnire sa-si propuna altceva:
  -bucuria intalnirii unor tineri cu preocupari diferite;
  -o altfel de educatie, alternativa la cea din scoala;
  -daca tot e in engleza, premiile directinate doar in sensul asta;
  -autocunoasterea, redescoperirea, autodepasirea…

 7. alexandra 23 Iulie 2012 at 10:51 Permalink

  se pare ca lumea nu a reusit sa inteleaga ironia premiului acordat canapelei, caz in care ar trebui sa aiba macar decenta de a nu-si declara asa tare si raspicat indignarea:)))

 8. Alexa 23 Iulie 2012 at 13:07 Permalink

  Intr-adevar, unii chiar nu inteleg. Faza cu premiul publicului este intr-adevar jalnica si asta ar trebui sa fie centrul discutiei, nu cum de trupa organizatoare ia premii.

  Sfat pentru kristofer: La editiile urmatoare ale I.D. Fest (sper sa mai vii sa fotografiezi :) ) te-am ruga sa nu iti mai asumi cuvintele ce se spun la feedback-ul cu publicul ca si cum ar fi ale tale. In rest, esti de apreciat!

 9. Organizator 23 Iulie 2012 at 22:56 Permalink

  Nu organizarea da premiile ci juriul , indiferent de ce premii sunt deci indiferent daca cei din A.C.T sunt si din organizare si participanti ei nu au primit nici un favor deoarece jurizarea se face in mod obiectiv nu subiectiv de catre un juriu profesionist. Daca era sa fie favorizati nu luau doar nominalizare la best performance ci si best performance.

 10. Vlad Balan (Bubu) 24 Iulie 2012 at 00:26 Permalink

  Scuze ca ma bag aiurea in discutie. Eu nu am fost la editia de anul acesta si nu pot comenta despre remarcile lui Kristofer,ii pot doar multumi pentru pozele intotdeauna misto si comentariile de obicei constructive.Singurul motiv pentru care m-am bagat in discutie e urmatorul.Eu merg la ID Fest de multi ani, de la editia a 8-a daca nu ma insel. Festivalul acesta a avut un mare impact asupra mea, pot spune ca m-a schimbat enorm. Ceea ce am iubit intotdeauna la ID Fest a fost faptul ca oamenii se intelegeau intre ei, comentariile erau bine venite, lafel si criticile. Nu inteleg cand au devenit oamenii asa incrancenati. Hai totusi sa ne amintim ca este un festival de liceeni si ca toate lucrurile sunt facute din dragoste si pasiune aici. Imi pare rau ca m-am bagat neinvitat in discutie.


Lasa un comentariu