Se caută arhitect şef pentru municipiului Bacău

Marti, 29 August 2017 | Bacau, stiri | 8 comentarii

După ce fostul ocupant al postului, Vasile Geliman, a demisionat la începutul verii “din motive personale”, Primăria Bacău scoate la concurs, în sfârșit, funcția de arhitect șef al orașului.

Cred că este o procedură foarte importantă deoarece sper ca la finalul ei să avem în această poziție un om care să țină cu adevărat la felul în care arată acest oraș.

Spun asta deoarece în Bacău, cel puțin în ultimii ani, s-a construit fără cap, ba chiar la limita prevederilor legale în anumite cazuri. E plin de balcoane fistichii la parterul blocurilor, de terenuri concesionate aiurea, de panouri publicitare și de reclame luminoase care nu respectă nicio noimă estetică și așa mai departe. În același timp, lipsește strategia în planificarea spațiului urban pe termen mediu și lung, cartierele suferă de congestii rutiere, iar toate aceste lucruri ar putea fi puse în ordine de un arhitect șef priceput și bine intenționat.

Vreau să cred că acest concurs, organizat de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) pentru Primăria Municipiului Bacău, va fi pe bune și că nu este deja aranjat pentru nu știu care pilă frumos zâmbitoare de la partidul care se află-n tot și-n toate. Salariul nu arată rău: 8.265 lei, conform HCL 289/2017.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcţiei publice sunt:

 • studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul arhitectură sau in domeniul urbanism cu studii de masterat sau postuniversitare în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului conform art. 36 indice 1 lit. a) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismului, cu modificările şi completările ulterioare;
 • studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii;
 • vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 3 ani;
 • pentru candidatul admis în urma concursului se va solicita certificatul de atestare emis de Registrul Urbaniştilor din România.

Concursul a fost anunțat pe 23 august, deci cei interesați mai au vreo 14 zile la dispoziție pentru a se înscrie. Detalii complete găsiți pe site-ul ANFP.

bacaul panorama de la hemeius

8 comentarii la “Se caută arhitect şef pentru municipiului Bacău”

 1. STAN 29 August 2017 at 16:41 Permalink

  La Bacau au mai fost organizate niste concursuri pentru sefi (la spital, CAS, aeroport-marketing, CRAB etc) si culmea culmilor s-a prezentat numai cate un candidat.Cel mai bun si cel mai frumos.
  Crezi ca acum va fi altfel?

 2. Nostradamus 29 August 2017 at 16:58 Permalink

  Pariu ca va “castiga” concursul o fatuca tinerica si frumusica, numai buna de intors atunci cand vrea partidul stat?

 3. cetatean Bacauan 30 August 2017 at 11:59 Permalink

  Prognostic

  noul arhitet Sef al municipiului Bacău va fi Diana Marin (actual angajat SSPM)

 4. tipras 1 Septembrie 2017 at 09:05 Permalink

  Si cum zici ca a plecat Geliman ?

  • Kristofer 1 Septembrie 2017 at 09:06 Permalink

   Oficial, prin demisia din motive personale.
   Neoficial, a fost strans cu usa de oamenii de la putere.

 5. Cristian 1 Noiembrie 2017 at 14:17 Permalink

  A fost ales Arhitectul șef sau nu?


Lasa un comentariu