Cine îi mai crede? În 2012 defilau împreună, azi cică se bat între ei

Miercuri, 11 Mai 2016 | Bacau, Politica | 3 comentarii

Ca să vă reîmprospătez memoria, macheta electorală de mai jos era prezentă în mai tot orașul în toamna anului 2012, la alegerile parlamentare de acum 4 ani.

Cum stătea situația atunci:

 • PSD + PNL = USL = l0ve. La nivel național, Ponta și Antonescu erau cei mai buni prieteni, iar la nivel local Dragoș Benea și Romeo Stavarache inaugurau obiective împreună, își ridicau mingi la fileu între ei și așa mai departe;
 • Romeo Stavarache, astăzi primar condamnat și suspendat, abia câștigase Primăria Bacău cu un scor de aproape 60%;
 • Dragoș Luchian venea după un mandat de 4 ani ca viceprimar sub comanda lui Stavarache (2008-2012);
 • Cosmin Necula, șeful cabinetului parlamentar al lui Gabriel Vlase (2005-2012), era parașutat de Viorel Hrebenciuc, prin negociere, fix pe colegiul din centrul orașului;
 • Romeo Stavarache îi gira pe amândoi deoarece notorietatea acestora era sub nivelul mării (nu că acum ar fi senzațională… amândoi aflându-se cu mult sub scorul partidelor din care fac parte).

romeo stavarache necula luchian usl

Între timp, USL s-a destrămat, domnii de mai sus s-au certat sau cel puțin au uitat cine pe cine a ajutat să ajungă în Parlamentul României, iar acum cică se luptă între ei. Nu pentru noi, ci pentru imperiile politice pe care cred ei că le stăpânesc și, mai grav, pentru interesele economice ale oamenilor care îi finanțează și aruncă în luptă.

Cum stă treaba acum:

 • Romeo Stavarache a fost condamnat la 3 ani cu suspendare în primul dosar de corupție și este judecat pentru 5 fapte de luare de mită în cel de-al doilea dosar DNA, a fost arestat preventiv în două rânduri, iar în momentul de față este în libertate, dar nu are dreptul, în baza deciziei instanței, să își exercite funcția de primar. Nu mai are nimic de pierdut și candidează independent mai mult ca să se răzbune;
 • Cosmin Necula este candidatul PSD la primărie, a fost consilier local (în mandatul Stavarache-Luchian), acum e deputat, are 14 ani de funcții publice în care nu a făcut mare lucru pentru Bacău și se axează în această campanie pe un discurs profund negativ îndreptat împotriva a tot ceea ce înseamnă PNL, țintele principale fiind Stavarache (cel pe care îl lăuda non-stop în 2012) și Luchian (partenerul său din 2012). Necula atacă astăzi lucruri care în 2012 erau deja săvârșite. Până acum nu a știut de ele? A avut nevoie de alți 4 ani ca să afle cât de corupți erau PNL-iștii?
 • Dragoș Luchian e calul de bătaie al PNL, intrat în luptă mai mult împins de la spate. De cine? Pe de o parte de colegii de la București, pe de altă parte de diverse figuri, spun gurile rele, cu bani și cu mari interese imobiliare și financiare. Nu se dezice de Romeo Stavarache, dar nici nu îl pomenește, chiar dacă primarul este cel care l-a uns viceprimar (doar ca să nu iasă altul, unu’ care are și el dosar la DNA pentru trafic de influență) și apoi senator.

cosmin necula luchian stavarache lupu

În 2012 erau împreună, azi sunt inamici. Bine, inamici e mult spus, căci până acum n-am văzut mari dezvăluiri despre unii sau despre alții. Să fie, oare, 2016 un an al blatului suprem între PNL, PSD și “independentul” Stavarache?

Eu, unul, m-am săturat de acești oameni și vreau să cred că și voi. Au încercat să mă scoată din competiție, însă nu au reușit! Candidez cu gândul că pe 5 iunie 2016 putem reseta clasa politică locală, dându-le un semnal și votând masiv pe altcineva. Pe cineva nou!

3 comentarii la “Cine îi mai crede? În 2012 defilau împreună, azi cică se bat între ei”

 1. Votant 12 Mai 2016 at 00:58 Permalink

  Puterea noastra se poate manifesta in cabina de vot deci hai sa schimbam ceva in orașul acesta minunat. Sa incercam si cu un independent…

  • Ionut 12 Mai 2016 at 10:47 Permalink

   Vezi ca si Stavarache candideaza independent.

 2. Andrei 16 Mai 2016 at 16:05 Permalink

  “Stavarache candideaza ca sa se razbune”. Sa se razbune pe ce?
  E cea mai penibila afirmatie pe care ti-am citit-o in ultima perioada…


Lasa un comentariu