Ciuma roșie a cuprins și noul terminal al Aeroportului Bacău. La propriu!

Vineri, 5 Mai 2017 | Bacau | 3 comentarii

Când le spui PSD-iștilor că sunt “ciuma roșie” sau aud chestia asta de la protestatari, se supără foc și încep să emită la adresa celor din stradă invective precum “macacilor”. Exemplu concret: directorașul Gavriliu de la Clubul Sportiv Ştiinţa Municipal Bacău. Așa ne caracteriza el astă-iarnă pe noi, cei care am protestat împotriva Guvernului Grindeanu cu ocazia adoptării OUG 13/2017.

În județul Bacău aproape totul este roșu. Și nu numai pe linie politică, ci și în realitate. Puținele lucruri pe care Consiliul Județean Bacău le-a realizat și inaugurat în ultimii 20 de ani poartă pe dinafară culoarea partidului iubit.

Dacă ați fost la Spitalul Județean de Urgență, era imposibil să ratați acel roșu țipător în care sunt colorați pereții secțiilor. De asemenea, puținele ulițe modernizate ale satelor și comunelor din județ vin automat la pachet cu niște plăcuțe pe care tronează culoarea roșie și numele lui Dragoș Benea. Acest nume nu lipsește nici măcar de pe “ghiozdanul școlarului” cu care PSD Bacău se lăudă că susține învățământul băcăuan. Așadar, ați înțeles ideea. Totul trebuie să fie roșu și eventual să aibă pe frontispiciu numele conducatorului, așa cum se obișnuia înainte de ’89.

terminal aeroport bacau

E 2017, iar noul terminal al Aeroportului Internațional “George Enescu” se află în continuare în construcție. Conform lui Sorin Brașoveanu, moștenitorul scaunului de la Consiliul Județean, în toamnă ar trebui ca noul terminal și noul turn de control să fie funcționale. Totuși, ceva nu se leagă. Am văzut noile fotografii publicate de ZDBC și mi-a sărit în ochi acel profil roșu cu care va fi îmbrăcat noul terminal. Serios, și ăsta va fi roșu? Întreb, nu de alta, dar privind machetele proiectului îmi dau seama că noul terminal ar fi trebuit să poarte o culoare închisă pe exterior.

Dacă eram în locul lor, efectiv mi-ar fi fost rușine să colorez în roșu și să mă laud cu ceva ce ar fi trebuit să fie gata acum 10 ani cu ajutorul fondurilor europene, așa cum au făcut cei de la Iași și Suceava. Știm cu toții deja că Aeroportul Bacău nu s-a dezvoltat din cauza terminalului mic și a pistei vechi, la fel cum cunoaștem sau cel puțin bănuim vinovații.

macheta aeroport bacau

 

3 comentarii la “Ciuma roșie a cuprins și noul terminal al Aeroportului Bacău. La propriu!”

  1. Laurentiu 5 Mai 2017 at 18:52 Permalink

    Nu ai ce sa le ceri incuiatilor astia de psd-isti, decat sa ne lase si sa plece. Doar cu multa darzenie.
    Ei cred ca sunt buricul pamantului si de aici si coruptia omniprezenta. Si chestia cu numele lor pe gardurile publice sau culoarea rosie e un soi de fala. Probabil daca nu au putut fura ceva cel putin sa-si lase numele zgariat pe pseudorealizarea lor. Cat de curand vor reintroduce si conceptul de jertfa in numele celui mai mare om din stat.

  2. Bobonete 5 Mai 2017 at 20:59 Permalink

    Exagerezi. Trebuia sa fie verde? :)


Lasa un comentariu