CNAIR confirmă: aplicația de finanțare cu fonduri europene a Centurii Bacău încă nu a fost depusă

Miercuri, 30 Ianuarie 2019 | Bacau | Comenteaza

Negru pe alb, conform unei prezentări a CNAIR, vedem cum Centura Bacău în continuare nu are contract de finanțare, compania promițându-ne că abia trimestrul II al acestui an va depune cererea de accesare a fondurilor europene pentru acest proiect atât de important pentru municipiul Bacău și nu numai. Se confirmă ceea ce tot spun de o bună perioadă de timp, în ciuda afirmațiilor unor lideri politici locali deconectați de la realitate.

Așadar, desfășurarea la timp și în bune condiții a acestui proiect depinde în acest moment de alocarea bugetară pe care o va asigura Guvernul României din fondurile naționale. Pe această cale, fac un apel către parlamentarii băcăuani să se asigure că în Bugetul de stat pe anul 2019 vor fi asigurate sumele necesare demarării lucrărilor la Centura Bacău.

Până atunci, CNAIR preconizează că asocierea UMB-Tehnostrade va prezenta în maximum două săptămâni documentația la nivel de proiect tehnic pentru obținerea autorizației de construire acolo unde proiectul rămâne neschimbat (cele două capete conexe ale proiectului, adică între DN 2 sud și DN 11, respectiv DN 2 nord și DN 15), urmând ca după avizare să aibă reconfirmarea autorizației inițiale, cea pe care au primit-o turcii.

Pentru profilul de autostradă, CNAIR susține că executantul s-a angajat că în 2-3 luni să avem proiectul tehnic pentru partea centrală a proiectului, și anume tronsonul de autostradă al centurii.

Informațiile au fost prezentate ieri, la Subcomitetul Sectorial Transport din cadrul Comitetului de Monitorizare al Programului Operațional Regional (POIM) 2014-2020, unde am reprezentat Societatea Academică din România (SAR).

centura bacau finantare europeana 2019 cm poim

Lasa un comentariu