Colecția de reacții #13 (despre alegerile parlamentare)

Sambata, 17 Decembrie 2016 | Pareri personale, Politica | Comenteaza

Am scris și reacționat mult pe Facebook în ultima perioadă, dar vremurile pe care le trăim cumva explică asta. Care vremuri? Politice.

Așadar, articolul cu numărul 13 din seria rezumatelor cu postările mele de pe Facebook este exclusiv despre alegerile parlamentare care au avut loc weekendul trecut.

Before… dar mai ales after! :)

azi: O femeie la patru bărbați, cam ăsta e raportul de forțe în viitoarea formulă a Parlamentului României. Partidele au pus femei pe liste, dar puține s-au regăsit pe locuri eligibile.

ieri: “Sunt o femeie caldă, care a născut şase copii, Nicuşor are abia un copil, n-a dezvoltat partea asta maternă, sigur, îi doresc să fie mai mult patern decât matern (….) Într-adevăr, am acest atu… El probabil că în timp va reuşi să dezvolte acest atu, această calitate.” Firea, tu ești? Nu, e chiar Clotilde Armand.

15 decembrie: Pierzătorii alegerilor: “vom monitoriza aplicarea programului de guvernare al PSD”.
Nu, dragi opozanți! Voi trebuie să încercați să vă impuneți propriile proiecte și elemente din programele voastre, nu să ajutați PSD-ul să respecte cu sfințenie ce a promis… că oricum nu o să o facă.

13 decembrie: Cel puțin 20 dintre persoanele pe care le am în lista de prieteni de pe Facebook vor deveni deputați și senatori. O fi de bine, o fi de rău? Eu zic că e de bine: am pe cine să “stresez” atunci când cred că e nevoie de modificări legislative, interpelări sau amendamente la buget. Aviz mai ales viitorilor parlamentari băcăuani!

12 decembrie: “Coabitarea” se întoarce! :) Aproape uitasem acest cuvânt.

11 decembrie: Explicația lui Liviu Dragnea la faptul că au fost mai multe voturi anul acesta în urban decât în rural: s-a tăiat porcul, iar sătenii țin la această tradiție. No comment. Asta după ce a dat de înțeles că el va fi propunerea PSD la funcția de premier. Numai că legea nu-i permite. Următorul!

11 decembrie: A venit și 11 decembrie, un fel de Ziua Z. O mare victorie în județul Bacău ar fi să băgăm PSD sub 50%. Din păcate, cam ăsta e scorul local dat de sondaje. Vestea bună e că această cifră e calculată cu o prezență la vot scăzută. Ce ziceți: ne prezentăm la vot azi astfel încât să băgăm PSD-ul sub acest prag psihologic în Bacău? #merglavot

10 decembrie: 2 fracturi logice pe care le tot aud în prag de alegeri parlamentare:
– toți cei care s-au dus acasă weekendul acesta automat votează cu partidele care îl susțin pe cioloș;
– dacă nu mergi la vot, automat susții PSD-ul.
Chill!

9 decembrie: Chit că-mi voi pune tradiționaliștii în cap, dacă aș avea buletin de București aș vota cu independentul Remus Cernea la Camera Deputaților. Poate că am să explic într-un articol de ce aș face asta, dar nu promit. La Cluj, aș merge clar pe mâna celor de la USR, cu stângistul Mihai Gotiu cap de listă. La Iași, la fel, căci din partea USR candidează oamenii propuși de cei de la Pentru Iași. De asemenea, POL-ul de la Târgu Mureș are oameni super ok pe listele USR. Am aceste opțiuni nu pentru că USR-ul și Nicușor Dan m-au dat pe spate cu ceva în această campanie, ba dimpotrivă, ci pentru că vreau să pun umărul la liberalizarea pieței politice.

Dar eu sunt cetățean și ales al municipiului Bacău, așa că trebuie să mă decid până duminică pe cine pun ștampila “la mine-n sat”. La CD, am spus deja: independent. La Senat, parcă nu prea i-aș da votul traseistului de la M10 care a spus prin țară o tonă de minciuni despre mine. Anyway, mai vedem, sunt o fire iertătoare. Dacă USR mă va dezamăgi și se va pupa pe bot cu PNL în văzul tuturor, lăzile de roșii sunt pregătite.

7 decembrie: Dacă “The Person of the Year” în SUA este Donald Trump, în România sigur e Soroș, dușmanul național inventat de politicienii rămași fără adversarul Traian Băsescu.

cristian-ghinghes-sighisoara

Lasa un comentariu