Colecția de reacții #23 (pentru ultimele două luni)

Duminica, 25 Februarie 2018 | Pareri personale | Comenteaza

Cum m-am mai poziționat și ce am mai opinat pe Facebook în ultimele două luni. Este un “best of” personal și periodic pe care îl urc pe blog tocmai pentru că textele sunt mult mai bine arhivate aici decât pe celebra rețea de socializare, dar și pentru că o parte dintre voi fie nu mă aveți la follow acolo, fie nu folosiți Facebook (prea des).

23 februarie: Să fie bine ca să nu fie rău + “în urmă cu 6 luni se împlineau șase luni”. Așa începe marele raport “juridic” al ministrului Tudorel Toader. #facepalm

21 februarie: Ioana Dinu (PSD), marele director medical al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău: “Activitatea la cabinet nu e standard, o adaptez după ședințele la care trebuie să particip, uneori imi anulez consultațiile. Conform legii, când plec la Consiliul Local, sunt considerată învoită de la spital.” Ce ar mai fi de zis? Își anulează consultațiile cu pacienții pentru activitatea politică… :) Acum înțeleg de ce pentru unele programări de la Spitalul Județean trebuie să aștepți chiar și 3-4 săptămâni. Pentru că asta e politica managerială stabilită de la vârf, prin vocea directorului medical.

16 februarie: Luni se votează, în sfârșit, bugetul local al municipiului Bacău pe anul 2018. Azi, la ședința Comisiei juridice al cărei secretar sunt, am convocat funcționarii din subordinea primarului și i-am întrebat câte dezbateri publice/evenimente de consultare a organizat instituția pentru discutarea acestui buget cu cetățenii orașului. Răspuns: 0. Acum înțelegeți de ce domnul Necula este Primarul ZERO?

12 februarie: “Fără penali în funcții publice” este o iniţiativă care sună bine şi pentru care probabil voi semna dacă va obţine avizele necesare. Totuşi, e trist că ajungem să combatem efectul şi nu cauza. De ce trebuie să introducem această interdicţie în Constituţie, în condiţiile în care alegătorul din start ar trebui să excludă varianta de a pune ştampila pe un candidat condamnat? Nu cumva, la pachet cu această iniţiativă cetăţenească, ar trebui să punem piciorul în prag şi să admitem că avem nevoie de mai multă educaţie civică şi juridică nu numai în şcoală, dar şi pe scară largă în România?

1 februarie: În ultimul număr al revistei Regio am găsit această optimistă hartă cu viitoarea infrastructură rutieră din România. Că vom avea mii de kilometri de autostrăzi și drumuri expres și că va curge lapte cu miere am înțeles. În schimb, mă tot uit la acest triunghi marcat cu linia punctată portocalie și încerc să-mi dau seama ce reprezintă. În mijloc o fi acel centru energetic al lumii care apare prin subiectele de la olimpiada de limba română?

P.S.: nici măcar pe această hartă nu apare autostrada pe care o visează ca fiind prioritizată baronul maxim Dragoș Benea, care zilele trecute m-a catalogat drept “blogger glumeț”. Oare fostul ministru Nica, cel care a patronat ultima ediție a revistei Regio, se ține și el de glume?

harta autostrazi romania revista regio

26 ianuarie: E amuzant să vezi miniștrii care nu vor mai face parte din Guvern cum ies public și anunță că ei sunt cei care nu se mai vor în Cabinetul Dăncilă. Toți acești miniștri remaniați invocă “motive personale”. mFii, tată, bărbat(ă) și zi-ne clar că nu te mai vrea Dragnea (deci partidul) acolo!

18 ianuarie: Apropo de monopolul albastru (dar instituit de partidul roșu) care există la Aeroportul din Bacău: oare pentru câte dintre destinațiile curselor Blue Air care pleacă de pe “George Enescu” ai nevoie de pașaport la aterizare?
Vă spun eu: ZERO. ✈️

Am văzut reclama asta pe Instagram și m-a amuzat. Eu înțeleg metafora, dar tăguită cu #bacau nu prea merge. Consiliul Judetean Bacau, acum pe bune, cum mai merge cu spartul monopolului consacrat de baronul maxim Dragoș Benea cu vreo 10 ani în urmă?

blue air bacau

15 ianuarie: Deviza PSD: două guverne/an ca să primească toată lumea funcții. Măcar temporar!

10 ianuarie: Să zicem că Dragnea pleacă ori este dat jos de propriul partid cu aportul baronilor. Ce rezolvăm cu asta, având în vedere că la conducerea PSD va fi instalat un altul aparent mai spălat, dar strâns legat de sforile acelorași baroni care vor scăpare și care vor impune, așadar, aceeași agendă parlamentară și guvernamentală?

PSD este o hidră cu sute, mii de capete, iar Dragnea este un simplu căpitan temporar. Sunt destui care așteaptă să îi preia rolul de “daddy” și tartor al bunei guvernări. Cred că noi, cei de bună credință din societatea civilă, ar trebui să construim/încurajăm o alternativă politică sănătoasă și bine ancorată în teritoriu pentru alegerile din 2020, nicidecum să intrăm în jocurile politice puciste ale celor care au impresia că dând jos guvernul și instalând acum un cabinet fără legitimitate politică țara o să meargă (mai) bine.

Lasa un comentariu