Colecția de reacții #24 (5 scurte cu Bacău)

Sambata, 19 Ianuarie 2019 | Bacau | 2 comentarii

Scrise și răspândite pe Facebook în ultimele două săptămâni:

17 ianuarie: Profit de trendul #10yearschallenge și lansez #bacauldupa10ani. Prima oprire: Insula de Agrement, aflată în modernizare de mai bine de 4 ani. În continuare nu avem acces la această oază de verdeață din estul Bacăului…

10 years challenge

16 ianuarie: Harta monumentelor reabilitate prin Regio (fonduri europene prin Program Operațional Regional) la nivel național. Județul Bacău, cot la cot cu Teleormanul: 0. Bine că a trecut Centenarul, iar autoritățile băcăuane au făcut catralioane de activități declarative de Centenar despre cât de mult prețuim noi istoria și valorile, dar patrimoniul cultural a rămas în aceeași stare de degradare, cu foarte mici excepții. Cât de curând, voi demara un amplu proiect local pentru a-i convinge sau forța pe decidenții locai ai zilei să aloce mai mulți bani pentru conservarea și, acolo unde este cazul, restaurarea imobilelor cu însemnătate pentru băcăuani.

harta monumente regio

12 ianuarie: România n-are buget pe 2019, Dragnea e în vacanță. Bacăul n-are contract de deszăpezire, primarul Necula e și el în vacanță. Același partid, probleme la fel de mari, dar la scară diferită.

11 ianuarie: Înainte să ne spună să lăsăm mașinile acasă, un primar ar face bine să se asigure că măcar transportul public funcționează, în lipsa unui contract de deszăpezire în mijlocul iernii. Totuși, e de remarcat faptul că noi, băcăuanii, în vremuri grele nu avem nicio problemă să punem osul la treabă, împingând autobuzele atunci când rămân blocate în zăpadă pe ditamai artera ce face parte din drumul european E85.

8 ianuarie: Tocmai am primit “programarea pe cartiere, a întâlnirilor consilierilor locali (pe comisii de specialitate) cu cetăţenii municipiului Bacău, pentru anul 2019”. Pentru a nu știu câta oară, se vede cât de mult le pasă celor de la primărie de problemele cetățenilor, de vreme ce toate, dar absolut toate întâlnirile comisiei din care eu fac parte (nr. 5, cea juridică și pentru administrație publică) sunt programate la prânz, între orele 13:00 și 15:00, când aproape toți băcăuanii sunt la serviciu. Am trimis deja e-mail la Primăria Bacău cu solicitarea de a muta după orele 16:00/17:00 aceste întâlniri ale comisiilor care vor avea loc în cartiere.

2 comentarii la “Colecția de reacții #24 (5 scurte cu Bacău)”

  1. Catalin 26 Ianuarie 2019 at 23:53 Permalink

    Salut! In legătura cu articolul de mai sus, as dori sa știu unde putem gasi o lista a monumentelor reabilitate prin Regio (fonduri europene prin Program Operațional Regional) la nivel național? Mulțumesc.


Lasa un comentariu