Colecția de reacții #7 (Bacău 2016)

Luni, 25 Aprilie 2016 | Bacau, Pareri personale | Comenteaza

Fiind prins cu campania de strângere de semnături pentru a putea candida, chestiune pe care am luat-o foarte în serios și care m-a ținut în ultimele 3 săptămâni numai pe stradă, activitatea de pe blog din ultimele zile n-a fost strălucitoare.

Totuși, am fost online pe Facebook, canal prin care am reușit să conving sute de prieteni și cunoscuți să vină la locurile special amenajate în care am petrecut ultimele zile alături de voluntarii mei.

De aceștia din urmă sunt foarte mândru: mă ajută deoarece pur și simplu cred în mine, sunt tineri care se implică în societatea civilă și care consideră, exact ca mine, că la alegerile locale din acest an putem, dacă nu să producem o surpriză, măcar să dăm un semnal.

Revenind la reacții, că despre ele este vorba în acest articol, am avut câteva și simt nevoia să le centralizez aici. Majoritatea sunt despre alegerile locale din acest an, pe care am ales să le abordez din postura de candidat independent pentru Primăria și Consiliul Local Bacău.

Azi: Romeo Stavarache și-a depus candidatura pentru a obține cel de-al 4-lea mandat la Primăria Bacău, ca independent. Da, acel Romeo Stavarache ce este condamnat pentru fapte de corupție și judecat într-un alt dosar în care este acuzat de 5 fapte de luare de mită. În plus, acesta se află sub control judiciar, instanța interzicându-i să își mai exercite funcția de primar. Se pare că personajul acesta nu cunoaște limita bunului simț.

23 aprilie: Oho! Peste 300 de băcăuani au venit astăzi la cel de-al doilea marș al bicicliștilor din 2016 pe care l-am organizat azi pe un traseu de 10 kilometri. Am făcut practic un ocol al orașului, iar atmosfera a fost super!

Ca de obicei, am demonstrat că suntem mulți și că avem nevoie de infrastructură dedicată mersului pe bicicletă în oraș, lucru pentru care ne luptăm de ani de zile. Din păcate, autoritățile au fost ignorante până acum.

Ca fapt divers, mi-a plăcut atitudinea critică și fermă a bicicliștilor deloc puțini care au sesizat ipocrizia senatorului prezent la eveniment, personaj pentru care, cât a fost viceprimar (2008-2012), noi nu am existat. Fapte, nu vorbe! :)

Eu, unul, indiferent de calitatea pe care o voi avea după 5 iunie, mă voi ține scai de această idee care a stat la baza inițierii demersului Bacauanii vor piste pentru biciclete! #bacau2016

22 aprilie: Nu știu voi, dar eu n-am înțeles deloc campania asta electorală a PSD Bacău bazată pe filmări cu drona din dotare. Care e ideea? Ne arătați investițiile eșuate la care n-ați reacționat în toți acești ani de blat cu Romeo Stavarache și PNL?

Nu de alta, dar dezastrul de pe străzi și dintre blocuri arată mult mai bine din avion, așa cum ni-l prezintă Cosmin Necula.Între timp, din ce în ce mai mulți băcăuani îmi spun că vor să voteze cu altcineva. Cu cineva nou! #bacau2016

21 aprilie: Cum e Școala altfel? Deloc!

15 aprilie: Dragoș Luchian, candidatul PNL la Primăria Bacău, nu-mi mai permite nici să comentez, nici să dau like-uri la postările sale. Mi-a dat block, în condițiile în care nu am mai reacționat în ultimele zile la mesajele triste de propagandă pe care le distribuie.

Dacă acum, în campanie, nu vrea dialog, dacă ajunge primar ce o să facă? O să se baricadeze în clădirea Primariei? O să dea block tuturor cetățenilor care îi pun întrebări? #bacau2016

11 aprilie: Apropo de dosarul la DNA al candidatului PNL, Ludovic Orban, care tocmai s-a retras din cursa pentru Primăria Capitalei, să vă zic un banc:

– Cine câștigă alegerile locale?
Răspuns: Cine rămâne în libertate. 😀

8 aprilie: Din folclor:
– De ce nu le place securiștilor că vine căldura?
– Pentru că le este mult mai greu să stea cu gecile pe ei.

cristian ghinghes semnaturi bacau 2016

foto: Andrei Chiriac

Lasa un comentariu