Colecția de reacții #17 (februarie)

Sambata, 4 Martie 2017 | internet, Pareri personale | 1 comentariu

A mai trecut o lună, motiv pentru care m-am uitat în urmă și am adunat, pentru articolul cu numărul #17 al Colecției de reacții, cele mai relevante texte și poziții pe care le-am publicat pe Facebook pe parcursul ultimelor 4 săptămâni. 

1 martie: Cu scandal sau nu, ieri am reușit să ne păstrăm majoritatea în Comisia juridică a Consiliului Local și implicit capacitatea de a decide acordarea de avize negative atunci când proiectele propuse de primar și de viceprimari au elemente de nelegalitate. Chiar dacă pare procedural și tehnic, e un subiect foarte important pentru democrația locală! Pentru bunul mers al comunității, în Consiliul Local trebuie să fie echilibru, nu o dictatură a majorității.

1 martie: Ca orice om normal, am fost la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău pentru o problemă ORL. Fără să mă fi întrebat cineva ce mă “doare”, mi-au tras o programare care m-a liniștit: 15 martie 2017.

26 februarie: Mi-a dat block Nicolae Șerban, președintele Comisiei juridice din Senatul României și una dintre luminoasele minți juridice din spatele OUG 13/2017. Nici nu știu ce să fac: să râd sau să plâng… de râs? :) P.S.: s-o fi speriat de faptul că monitorizez parlamentarii.

26 februarie: Apropo de subiectul de la faza judeţeană a olimpiadei de limba română din Prahova, elevilor nu li se cerea să compună un denunț, ci o turnătorie:
– 1. nu e vorba de nicio faptă ilegală ce trebuie denunțată, ci de o “dușmănie”;
– 2. referatul trebuie adresat, atenție, “conducerii de partid”, deci nu organelor competente.

Așadar, argumentul cu formarea spiritului civic în rândul elevilor prin promovarea acestui subiect nu ține. Asta e practică securistă, nu faptă cetățenească. Cerința cu pricina:
“Imaginează-ți că te numești Luca Străjescu și ești personajul care colectează cotele țăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul Moromeții de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunți calitatea de element dușmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota.”

24 februarie: După logica evacuării școlilor atunci când plouă puțin mai serios în Bacău, administrația Necula ne trimite alerte când apar precipitații. Păi dacă asta e “alertă”, când e cutremur sau pană generală de curent cum botezăm situația? Sfârșitul lumii?

alerta precipitatii aplicatie primaria bacau

23 februarie: Noua administrație instalata astă-vară în clădirea de pe str. Mărășești nr. 6 din municipiul Bacău ar trebui să ia exemplu de la primarul Sucevei: 30% din bugetul local merge către învățământ!

17 februarie: Țara lui “nu-i moral, dar e legal”. Chiar trebuie să ne spună Curtea Constituțională dacă un condamnat poate sau nu să conducă Guvernul României? Nu e de la sine înțeles că un infractor dovedit nu are ce căuta nicăieri în fruntea țării?

15 februarie: După ce am parcurs cele 48 de pagini ale Sintezei lucrărilor comisiilor Camerei Deputaților pentru luna ianuarie, publicată ieri în Monitorul Oficial, am ajuns la trista concluzie că partidul cu cei mai mulți deputați absenți în comisii este USR. Știu, e început de mandat, a fost sesiune extraordinară în luna ianuarie, dar dacă parlamentarii partidului pe care am pus ștampila pe 11 decembrie 2016 nu vor fi în primul rând prezenți și apoi activi, interesați de activitatea legislativă, aceștia se vor trezi în 2020 că n-au înțeles nimic din acest mandat.

De ce credeți că oameni precum Eugen Nicolicea sau Nicolae Șerban fac legea și la propriu, și la figurat în Parlamentul României? Pentru că sunt acolo, pentru că citesc mult, pentru că știu procedură și, atenție, pentru că ceilalți sunt slabi și absenți, deloc preocupați de zecile de inițiative aflate săptămânal pe masa lor.
Hai, trezirea și succes la treabă!

15 februarie: Î: Ce au în comun Liviu Dragnea (PSD) și Nicușor Dan (USR), în afară de faptul că amândoi sunt președinți de partid? R: Nu dau pe la ședințele comisiei parlamentare din care amândoi fac parte.

nicusor dan liviu dragnea comun absente

15 februarie: Cum ar fi ca președintele Klaus Iohannis să întoarcă bugetul la Parlament pe motiv că sunt prevăzute prea puține investiții pentru regiunea Moldovei? :) Visuri, visuri…

7 februarie: La momentul actual, viziunea stângii democratice este confiscată de PSD, un partid corupt care, prin practicile şi discursul lui, nu doar că s-a autoizolat în cadrul social-democrației europene, dar riscă să ne izoleze și pe noi de Europa și de comunitatea democrațiilor. Subscriu poziției pe care o are Demos!

1 comentariu la “Colecția de reacții #17 (februarie)”

  1. Mihai 5 Martie 2017 at 20:15 Permalink

    Ai atins cateva subiecte sensibile care, din pacate, ne definesc ca tara. Asa subiecte asa popor!


Lasa un comentariu