Colecția de reacții #19 (luna mai)

Sambata, 27 Mai 2017 | Pareri personale | Comenteaza

Ce am tastat, debitat, enunțat, scris, țipat, comunicat notabil în luna mai pe peretele meu de Facebook am rezumat și adunat în acest articol, adică ediția cu numărul #19 a colecției de reacții. Oare e prea multă politică în postările mele?

Azi, 27 mai: E oficial, USR a ratat alegerile parțiale pentru Primăria municipiului Moinești, neavând candidat înscris în competiție. Nici măcar nu am văzut sau auzit de eforturi în acest sens. E ok, acum știm sigur că președintele organizației județene și singurul ales pe care îl are USR în județul Bacău, dl. Stanciu-Viziteu, poate să își continuie liniștit călătoriile la festivalurile baloanelor cu aer cald (Iași), la deschiderile de alte filiale de partid (Maramureș), la lansările de candidaturi din alte locuri (Roman) sau la inaugurările de cabinete parlamentare (Oradea). Pierdut organizație locală. O declar nulă.

Alaltăieri, 25 mai: Nu știu dacă și ce ați învățat voi interesant pe ziua de astăzi, dar eu am aflat că SRI se ocupă (și) cu schimbarea becurilor. Bine de știut. Am și eu vreo două de schimbat prin casă.

Alaltăieri, 25 mai: Mi se pare o idee bună reglementarea (nu “legalizarea”) lobby-ului în România, dar cu două condiții: 1. menținerea definiției infracțiunii de trafic de influență așa cum este prevăzută în prezent de Codul Penal; 2. realizarea unui registru public, la vedere, cu toate inițiativele de lobby.

23 mai: Că tot e prietenul și colegul ei de partid, Victor Ponta ar trebui să o aducă puțin pe aici pe doamna Firea într-un schimb de experiență în special de partea de organizare și accesibilizare a transportului public. Bonus: primarul Cosmin Necula să facă musai parte din delegație ca să vadă câte sunt de rezolvat și de adăugat în contractul (aproape pe vecie) al municipalității cu SC Transport Public SA, companie deținută de familia celui care îi era șef la organizația municipală a PSD înainte de 2004.

19 mai: Întrebare de baraj: la Primăria Municipiului București nu se lucrează vineri? Nu de alta, dar astăzi doamna Firea a poposit toată ziulica în județul Bacău pentru niscaiva evenimente de partid.

19 mai: Așadar, n-am pierdut nimic. Așa cum mă așteptam, ședința comună dintre Consiliul Local și Consiliul Județean și toate celelalte evenimente politico-administrative care au avut loc astăzi în Bacău au fost pur progandistice. P.S.: i-a amintit cineva lui Dragnea că e infractor dovedit sau toată crema politică locală s-a făcut preș în fața “mai marilor” de la București?

dragnea firea benea bacau zdbc

17 mai: Mi-e rușine că cel puțin 2 dintre adminii paginii Coaliției pentru Familie mi-au fost colegi în Consiliul Național al Elevilor.

13 mai: Viitorul a devenit… prezent. Prezenta campioană. În timp ce alte legende ale sportului românesc fac pe generalii și se dau în spectacol pe la diverse competiții internaționale, Hagi reușește să confirme la cel mai înalt nivel cu academia de fotbal pe care a construit-o la Constanța în ultimul deceniu. Cu resurse private, ca să ne înțelegem. Așadar, se poate!

12 mai: În peste 10 ani de existență și de activitate, Structura Teritorială Bacău a DNA a anchetat și trimis în judecată numai lideri politici de la dreapta eșicherului politic. Or fi chiar atât de sfinți liderii PSD Bacău? Cum comentați?

9 mai: 10 deputați și tot atâția populiști am trimis în Camera Deputaților, dragi băcăuani. Nici măcar unul singur n-a votat împotriva referendumului pentru nimic al Coaliției pentru Familie. Bravos! Vom cheltui zeci de milioane de euro pentru organizarea unei consultări publice prin care BOR SRL speră să își recupereze punctele de credibilitate pierdute masiv în ultimii ani.

9 mai: De Ziua Europei, tovarășii din Camera Deputaților ne-au făcut un cadou: referendumul pentru familie. Adică au adoptat astăzi inițiativa cetățenească prin care familia să fie redefinită în Constituție. În loc să tindem către valorile societăților vestice, punem încă o cărămidă la discursul naționalist-conservator… România, încotro? Vest sau est?

8 mai: La Moinești, PSD a organizat un eveniment electoral pe stadion. În 2017. Toți jurnaliștii îl laudă, dar nimeni nu întreabă de bani, de felul în care fiul doctorului a organizat acest eveniment, de resursele antrenate etc. În același timp, opoziția din județ doarme în papuci.

4 mai: Se pare că PSD și-a propus să testeze și totodată să dezvolte spiritul civic al românilor. După ce ieri au aprobat în Comisia juridică a Senatului grațierea faptelor de corupție, Șerban Nicolae & co. s-au răzgândit astăzi și au dat înapoi. Chiar dacă numărul participanților n-a fost senzațional, protestul de aseară i-a speriat.

Morala? Cetățenii trebuie să fie mereu cu ochii în patru, iar grupurile civice care monitorizează formularea politicilor publice trebuie susținute și, acolo unde nu există, ajutate să se coaguleze. Ce-ar fi să avem și la nivel local grupuri de cetățeni dispuși să iasă în stradă atunci când pe ordinea de zi din Consiliul Local sunt introduse proiecte imobiliare abuzive sau deloc oportune? Sau inițiative cu dedicație pentru interesele de grup/de partid ale respectivului primar ce comandă majoritatea?

ghinghes georgia

Lasa un comentariu