Colecția de reacții #21

Duminica, 3 Septembrie 2017 | Pareri personale | Comenteaza

Câteva dintre reacțiile, pozițiile și comentariile pe care le-am publicat în ultima lună pe pagina mea de Facebook:

Azi: Ce amuzant! Copilul de suflet al lui Dan Voiculescu și preferatul lui Adrian Năstase lansează astăzi împreună “un nou proiect politic” cică #altfel. PRO România nu pare nimic altceva decât un nou UNPR aka partid balama.

31 august: Astăzi, ședința Consiliului Local al municipiului Bacău nu s-a mai ținut din lipsă de cvorum. Pe de o parte consilierii majorității PSD-PMP-ALDE au absentat în masă (și cred că asta e tema esențială), pe de altă parte consilierii PNL au părăsit sala în semn de protest față de neincluderea pe ordinea de zi în termenul legal a unui proiect de hotărâre semnat de aceștia. Politica…

P.S.: totuși, nu înțeleg de ce primarul ezită/refuză să includă proiectele opoziției pe ordinea de zi a ședinței. Care e problema? Oricum, mergând pe ideea că tot ce vine de la opoziție e automat nasol, pesediștii resping fără drept de apel orice proiect inițiat fie de actorii politici opozanți, fie de mine, independentul din CL.

31 august: Ăsta e cumva dragonul din ultimul episod din Game of Thrones? ?  Cică asta e noua siglă a Clubului Sportiv Știința Municipal (CSSM)…

sigla csm bacau

30 august: Păzea! Cică ANPC-ul din subordinea Guvernului Tudose a publicat raportul privind neregulile descoperite la bănci. Curios fiind din fire, am intrat repede pe site-ul Protecției Consumatorilor ca să văd ce monstru se află în spatele cardului/contului meu. Șoc: mii de reclamații, sute de sancțiuni, dar niciun nume de bancă. Păi ce transparență e asta, domnule premier? 🙂 Raportul ăsta “bombă” cu efect de petardă este exact la fel ca acele comunicate ale Protecției Consumatorilor în care ni se spune că la 5 restaurante a fost găsită carne stricată, fără să fie menționate numele acelor bodegi ce merită evitate cel puțin o perioadă.

29 august: Zilele acestea, premergătoare începerii noului an școlar, la nivelul Bacăului are loc o întreagă campanie de politizare a învățământului local. Iar treaba asta nu se întâmplă numai la nivelul Inspectoratului Școlar, unde “detașările în interesul învățământului” se fac exclusiv pe bază de culoare politică și manevre la limita legii, ci și în multe dintre școlile și liceele băcăuane. Caz concret: am fost scos, eliminat din consiliile de administrație ale Colegiului Național “Vasile Alecsandri” (cel mai apropiat de domiciliul meu) și Liceului cu Program Sportiv (unde am fost elev). Asta pentru că așa vrea primarul Cosmin Necula din armata PSD.

25 august: Groapă de gunoi neconformă (care uneori ia foc -cică- din senin), sit de deșeuri industriale toxice (halda de fosfogips), munți de zăpadă toxică pe trotuarele din oraș, zeci de copaci tăiați doar pentru că așa vrea viceprimarul X, plan de mobilitate propus spre aprobare fără evaluare de mediu (pentru că așa cred APM și primăria de cuviință), un registru al spațiilor verzi de ani de zile în facere, plus o intenție a Guvernului de a construi un mare incinerator regional de deșeuri.

Acestea sunt doar câteva dintre problemele de mediu existente la ora actuală în Bacău care mă fac să îmi doresc activiști de mediu serioși la nivel local. Sunt probleme care ne îmbolnăvesc ușor, ușor, pe zi ce trece, fără ca mulți dintre noi să ne dăm seama. Eu, unul, am comunicat și o voi face în continuare pe marginea acestor probleme, dar simt că e nevoie de o societate civilă (mai) puternică. Așadar, unde găsim acești ecologiști locali activi sau măcar… cum îi formăm?

23 august: Tudorel Toader: “Modificarea e ca decide sectia pentru procurori (a CSM), iar propunerea vine de la Ministrul Justitiei. Fac referire la una dintre cerintele MCV, care recomanda o procedura transparenta pentru numirea procurorilor-sefi si neamestecul factorului politic.” Carevasăzică, ministrul Justiției nu e deloc “factor politic”, dar președintele României, care prin Constituție “în timpul mandatului nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată” (art. 84), da. #varacatontii

22 august: “7 zerouri” aka minim 10.000.000 de euro! Oare ce fac eu cu atât bănet? 😀

comentariu spaga

21 august: La cum se exprimă și folosește emoticoanele, am impresia că baronul maxim al Bacăului se confruntă cu o criză a vârstei mijlocii. Lăsând gluma, pesediștii băcăuanii sunt de-a dreptul penibili. Au toată puterea executivă la nivelurile local, județean și central, dar ei sunt ocupați să spurce zilnic opoziția. Bărbați politici, nu alta! P.S.: Dragoș Benea este ultimul în măsură să vorbească despre gunoaie.

dragos benea luchian

17 august: Hai că asta e culmea: orice bodegă sau banală construcție are nevoie de evaluare de mediu, dar ditamai Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Bacău, o planificare ce are un impact uriaș de mediu, nu. Așa a decis zilele trecute Agenția pentru Protecția Mediului Bacău.

16 august: La ce bun noul sediu al Direcției de Impozite și Taxe Locale (DITL) Bacău, pentru care anual plătim 100.000 de euro chirie, dacă după 4 zile nelucrătoare nu merge sistemul electronic, iar băcăuanii veniți aici nu pot rezolva nimic pe parcursul unei zile întregi?

sediu taxe impozite bacau

15 august: Știi sigur că școala românească este pe un drum greșit când vezi că mai toate ofertele de “back to school” ale magazinelor mari includ trollere școlare. De unde tragem concluzia că există cerere. Domn’ ministru, atât de pasionat de introducerea unor noi manuale, ar trebui să aibă în vedere această problemă.

14 august: USR tocmai s-a poziționat pe tema referendumului pentru familie printr-un sondaj intern. Rezultatul? Zdrobitor contra acestei inițiative de dezbinare a societății românești. Bravo!

13 august: Ce poate face o știre tendențioasă și incompletă publicată în singurul cotidian tipărit local:
– Huo, v-ați mărit indemnizațiile!
– Nu, ci au fost majorate automat, ca urmare a faptului că indemnizația lunară a primarului a ajuns la 13050 lei;
– Lasă că știm noi, luați o căruță de bani pentru participarea la o ședință!
– Cu tot respectul, nici afirmația asta nu este adevărată. Indemnizația unui consilier local e stabilită și totodată plafonată prin lege: 10% din indemnizația primarului;
– Ahaaa, deci iei 1.305 lei la fiecare ședință!!!
– Nu. Indemnizația lunară netă (în mână) a unui consilier local din municipiul Bacău este acum 915 lei/lună.
– Ia zi-ne tu de ce ai lipsit “strategic” de la ședință, așa cum scrie în faimosul ziar?
– Am fost în concediu, l-am anunțat oficial încă de pe 31 iulie, iar ședința de pe 9 august a fost convocată în data de 4.

Cam așa au decurs niște discuții între mine și o serie de cetățeni induși în eroare de un organ media local. Morala? Nu e deloc ok să lași un amator să scrie în ziar știri despre salarii și indemnizații ori despre absențe cică “strategice” ale aleșilor locali fără a menționa cifre și fără a contacta persoanele despre care scrie lucruri eronate. Uneori chiar mă simt aiurea că trebuie să fac lămuriri despre indemnizația de consilier local, un element la care nu m-am gândit nicio secundă atunci când am candidat. Că e mult, că puțin, asta alții trebuie să decidă. Eu îmi fac treaba indiferent de această remunerație lunară. Idealurile și gândurile mele despre Bacău depășesc orice sumă sau beneficiu material.

11 august: Mașina condusă de primar sau de unul dintre viceprimari, parcată fix cum nu trebuie. Și ne mai mirăm de numărul mare de accidente produse în preajma trecerilor de pietoni…

parcare masina primar viceprimar bacau

10 august: În instituția condusă de condamnatul Dragnea, se fac angajări pentru “agenți de curățenie” care, culmea, nu trebuie să aibă cazier cu antecedente penale. Asta nu-i ironie, ci culmea ei.

Lasa un comentariu