Colecția de reacții #14 (început de 2017)

Duminica, 8 Ianuarie 2017 | Pareri personale | Comenteaza

Ce am scris pe Facebook în prima săptămână din an și merită preluat + arhivat aici, pe blog:

ieri: La câte “dezvăluiri” am avut în ultima perioadă, nu m-aș mira să apară un tur al caselor conspirative ale SRI și CIA din București: K2 și K4 (ambele pe Mircea Eliade, fostul bulevard Kalinin), T14 (str. Turgheniev) etc. Ghid, desigur, Sebastian Ghiță… deocamdată doar via Jitsi (un Skype cu multă criptare).

6 ianuarie: Începând de astăzi, studenții beneficiază de transport gratuit pe calea ferată, drept adăugat de Guvernul Grindeanu direct în Legea Educației nr. 1/2011 prin OUG! Sper ca normele aplicare să fie foarte simple. Adică subvenția să fie acordată direct la ghișeu, prin simpla demonstrare a calității de student la forma de învățământ cu frecvență. Nu cu legitimații de transport, nu cu fel de fel de cupoane de călătorie.

Încurajez elevii să ceară același lucru, căci efortul bugetar ar fi mult mai mic în acest caz, iar măsura ar reprezenta o cărămidă la reducerea abandonului școlar.

5 ianuarie: Analizând cele aproape 70 de aplicații pentru Ruhr Games 2017 pe care le-am primit de la tinerii băcăuani, elevi și studenți cu vârste destul de apropiate de a mea, realizez pentru a nu știu câta oară că orașul nostru e plin de talente, de tineri activi și cu o mulțime de pasiuni și performanțe la activ.

E unul dintre momentele acelea în care îmi spun că viitorul sună bine și în care privesc cu optimism dezvoltarea Bacăului. Evident, asta dacă reușim să ne ținem tinerii aici, acasă, sau măcar să îi facem să se întoarcă după ce termină facultatea. Acesta este principalul obiectiv al proiectului Bacău – Capitala Tineretului din România 2017! Vom anunța zilele acestea lista cu tinerii selectați să meargă în Germania, la Ruhr Games 2017!

5 ianuarie: Cam cât de ironic e ca prima lege din 2017 (PL-x 1/2017) a Parlamentului României să fie cea privind “abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe”?

5 ianuarie: În afară de deputatul USR din Bacău, nu mai deranjează pe nimeni faptul că audierile din Parlament ale miniștrilor de la Interne și Apărare s-au ținut cu ușile închise în baza falsului motiv de “siguranță națională”? Acolo nu s-au discutat lucruri secrete.

4 ianuarie: Când o aud pe asta cu “să fie liniște, să ieșim din logica conflictului, să facem consens, să nu ne certăm” (un fel de “să fie bine ca să nu fie rău”), nu pot să mă gândesc decât la epoca Ion Iliescu. Ăsta e visul PSD-iștilor: să fie consens, să nu fie scandal, iar ei să fie lăsați cică să facă treabă. A zis-o și Sorin Grindeanu, mai devreme, în Parlament. Update: și Dragnea.
Știți care a fost mesajul de Crăciun al primarului Cosmin Necula, nu? Citez: “Apel la unitate și consens politic în slujba băcăuanilor”.

Consens și unitate pentru ce? Pentru sugrumarea actului de justiție? Pentru tăierea locurilor de parcare din regulamentele de urbanism? Pentru înființarea de societăți comerciale de stat cu salarii de multe mii de lei/lună pentru PSD-iștii din Consiliul de Administrație? Opoziție, nu liniște! Constructivă, evident.

3 ianuarie: Cea mai tembelă întrebare pe care am primit-o în ultima lună: “Daca ati votat USR de ce veniti cu cereri la guvernul PSD?”

3 ianuarie: Întrebare de 100 de puncte: eu, cetățean interesat, cum pot afla câți dintre deputații aleși în județul meu au fost prezenți săptămâna trecută în plenul Camerei Deputaților? :) Prezență electronică pe site, pauză. Nici stenograma nu e ajutătoare.

ghinghes-zapada

Lasa un comentariu