Concesionarii off-shore vor dezbatere publică doar când le convine lor

Marti, 10 Iulie 2018 | Pareri personale | 5 comentarii

Funny: companiile străine concesionare ale diverselor resurse naturale din Marea Neagră românească au țipat aseară, la votarea legii exploatării offshore, că trebuie mai multă dezbatere publică.

Aveau probabil nevoie de niște timp ca să negocieze, surprinse fiind de răspunsul aleșilor la presiunile publice din ultimele zile (bravo colegului Lucian de la România Curată pentru campania blitz din această perioadă!).

Culmea, aceleași companii n-au zis nimic atunci când proiectul de lege net favorabil intereselor lor financiar a fost aprobat cu ceva timp în urmă de Senat în forma negociată și probabil scrisă în clădirile firmelor de avocatură pe care le plătesc. :)

Deznodământul: miliarde de euro în plus pentru bugetul de stat, adică pentru noi, românii. Povestea întreagă a votului de ieri o puteți citi pe platforma România Curată.

P.S.: fiți fără grijă, nu pleacă niciun colos din România. Zic ei pas la zecile de miliarde de euro pe care le vor încasa în urma exploatărilor pe care le patronează? Să fim serioși!

concesionari off shore

5 comentarii la “Concesionarii off-shore vor dezbatere publică doar când le convine lor”

 1. un amarastean 10 Iulie 2018 at 16:14 Permalink

  dar ce interes pe voi dintr-o data despre gaze si petrol, uau… de unde si pana unde? 😀 😀
  ce interese reprezentati?

  • Kristofer 10 Iulie 2018 at 21:15 Permalink

   Legiferarea unui astfel de domeniu intră în sfera de bună guvernare a țării. România Curată fix asta face: activism pentru buna guvernare în România indiferent de domeniu: educație, sănătate, energie etc

 2. Kros 11 Iulie 2018 at 08:56 Permalink

  Este bine ce sa votat in parlament?

 3. Kros 12 Iulie 2018 at 10:39 Permalink

  Perfectul nu exista.Daca este bine,ma bucur ca se mai face si ceva bine.Totusi am vazut ca unii nu au fost de acord.Inseamna ca sant impotriva Romaniei?


Lasa un comentariu